ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Θα παραδώσει στην Ουκρανία ακόμη 10 άρματα μάχης και πυραύλους μέχρι τον Ιούνιο

Άρμα μάχης

Sebastian Apel/U.S. Department of Defense, via AP

Νέα παρτίδα γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2A4, καθώς και πυραύλους για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, θα παραδώσει η Ισπανία στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη χώρα την Δευτέρα (10/5).

Η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες επιβεβαίωσε την επικείμενη παράδοση κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον Αμερικανό ομόλογό της Λόιντ Όστιν, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών της.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ισπανία είχε στείλει ακόμη δέκα αντίστοιχα άρματα μάχης τον Μάρτιο του 2023 ανήγγειλε πως θα διαθέσει επιπλέον 19 φέτος, τα πρώτα 10 ως τα τέλη του Ιουνίου και τα υπόλοιπα εννέα εντός Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί πως, τα αποθέματα του ισπανικού στρατού περιλαμβάνουν περίπου εκατό Leopard 2A4. Το τεθωρακισμένο κύριας μάχης των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων είναι το αρκετά πιο σύγχρονο Leopard 2A6 και διαθέτει περίπου 200 άρματα.

Η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας σημείωσε πως η Μαδρίτη εξακολουθεί να καταβάλει «μεγάλες προσπάθειες» για να υποστηρίξει τον στρατό της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, αναφερόμενη ιδίως στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτικών και υποσχόμενη πως η βοήθεια της Ισπανίας θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης