ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Δύο νεκροί και πέντε αγνοούμενοι από δυστύχημα με σκάφος στο Δούναβη

O Δούναβης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

AP Photo/Darko Bandic

Μοιραίο αποδείχθηκε η βόλτα με σκάφος στον ποταμό Δούναβη καθώς δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πέντε αγνοούνται σύμφωνα με την ουγγρική αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βουδαπέστης, ο Σόμα Τσέτσι, δήλωσε πως οκτώ ενήλικες επέβαιναν στη μικρή βενζινάκατο τη στιγμή που αυτή φέρεται να συγκρούστηκε με άλλο πλοίο.

«Την ώρα του δυστυχήματος ένα κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν στην περιοχή, το οποίο ανακόπηκε στην πόλη Κομάρομ όπου η αστυνομία διαπίστωσε ότι το πλοίο έχει υποστεί ζημιά στη μία πλευρά», είπε.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που βρέθηκε με αιμορραγία στο κεφάλι στην ακτή κοντά στο Βερότσε, 48 χιλιόμετρα βόρεια της Βουδαπέστης αργά το βράδυ του Σαββάτου (18/5) και αμέσως ξεκίνησε έρευνες.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ενεπλάκη στο περιστατικό ενώ από τις έρευνες σε κοντινή απόσταση βρέθηκαν τα πτώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Ένα σκάφος ξενοδοχείου με κατεστραμμένο κύτος σταμάτησε σε απόσταση πάνω από 80 χιλιόμετρα στην περιοχή Κομαρόμ.

Ήδη ξεκίνησε ποινική διαδικασία εναντίον ενός ανώνυμου ατόμου με την υποψία ότι προκάλεσε θανάτους και έθεσε σε κίνδυνο τη θαλάσσια μεταφορά.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των πέντε αγνοουμένων συνεχίζονται.

Ουγγρικά κρατικά ΜΜΕ μετέφεραν εικόνες που δείχνουν ένα αγκυροβολημένο κρουαζιερόπλοιο μήκους 109 μέτρων. Προσώρας δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό ή οι εθνικότητές τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πέντε χρόνια αφότου 28 άνθρωποι -κυρίως Νοτιοκορεάτες τουρίστες- σκοτώθηκαν στη Βουδαπέστη όταν ένα σκάφος προσέκρουσε σε μικρότερο τουριστικό σκάφος, με αποτέλεσμα να βυθιστεί μέσα σε δευτερόλεπτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης