ΚΟΣΜΟΣ

Η Microsoft ζητά από προσωπικό της να μετεγκατασταθεί από την Κίνα λόγω των εντάσεων με τις ΗΠΑ

AP Photo/Michel Euler, File

Φρένο στην πρόσβαση της Κίνας σε προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θέλουν να βάλουν οι ΗΠΑ με τη βοήθεια της Microsoft.

H κολοσσός της τεχνολογίας ζητά από ορισμένους από τους υπαλλήλους της που εδρεύουν στην Κίνα να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μεταφερθούν εκτός της χώρας. Αυτό έκανε γνωστό η εταιρεία την Πέμπτη (16/5), την ώρα που οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ επιδεινώνονται εν μέσω ενός αγώνα δρόμου για την τεχνολογία αιχμής.

Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση του Πεκίνου σε προηγμένα τσιπ που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης με το σκεπτικό ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του στρατού της χώρας και να προκαλέσουν εντάσεις που έχουν φέρει πιέσεις στις αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Συγκεκριμένα η Microsoft ζητά από περίπου 700 έως 800 άτομα που ασχολούνται με τη μηχανική μάθηση και άλλες εργασίες που σχετίζονται με το υπολογιστικό νέφος να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η οποία ανέφερε πρώτη την είδηση.
«Η παροχή εσωτερικών ευκαιριών αποτελεί τακτικό μέρος της διαχείρισης της παγκόσμιας επιχείρησής μας. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, μοιραστήκαμε μια προαιρετική ευκαιρία εσωτερικής μετακίνησης με ένα υποσύνολο εργαζομένων», ανέφερε εκπρόσωπος της Microsoft σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των εργαζομένων στους οποίους έστειλε το αίτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης