ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι προορισμένος να πεθάνει στη φυλακή όπως ο Μλάντιτς

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι προορισμένος να πεθάνει στη φυλακή όπως ο Μλάντιτς

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

(Ahmad Al-Rubaye /Pool Photo via AP)

Νέα πυρά κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι προορισμένος να πεθάνει στη φυλακή όπως ο Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα.

«Αργά ή γρήγορα, ο σφαγέας της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αλλά και όσοι συμμετέχουν στη γενοκτονία στη Γάζα, θα περιμένουν το ίδιο τέλος», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση TRT, αφού αναφέρθηκε στους υπεύθυνους για τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα που «περιμένουν να πεθάνουν στη φυλακή».

«Μην νομίζετε ότι το Ισραήλ θα σταματήσει στη Γάζα, αν αυτό το τρομοκρατικό κράτος δεν σταματήσει, αργά ή γρήγορα θα βάλει στο στόχαστρο την Ανατολία, με την ψευδαίσθηση ότι είναι η γη της επαγγελίας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Χαμάς, η οποία μάχεται για την ανεξαρτησία των εδαφών της και υπερασπίζεται την Ανατολία», πρόσθεσε ο Ερντογάν, αφού επανέλαβε ότι δεν θεωρεί την παλαιστινιακή ομάδα τρομοκρατική οργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ