ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβακία: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή των πυροβολισμών κατά του Φίτσο

Σλοβακία: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή των πυροβολισμών κατά του Φίτσο

Από την αεροδιακομιδή του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ  Φίτσο 

Jan Kroslak/TASR via AP

Εφιαλτικές χαρακτήρισε τις στιγμές που έζησε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. 

«Άκουσα τρεις πυροβολισμούς, ήταν γρήγοροι ο ένας μετά τον άλλο, σαν να ρίχνεις ένα πυροτέχνημα στο έδαφος», δήλωσε η αυτόπτης μάρτυρας Λούμπιτσα Βαλκόβα στο Reuters.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είδε τον τραυματισμό του Φίτσο, η Βαλκόβα είπε ότι «είδε μια γρατζουνιά σε ένα κεφάλι και στη συνέχεια έπεσε δίπλα στο οδόφραγμα».

«Νομίζω ότι είναι ένας εφιάλτης, θα σας πω ότι νομίζω ότι δεν θα ξυπνήσω από αυτό», δήλωσε η 66χρονη στο Reuters. «Ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί στη Σλοβακία».

Ανακαλώντας στη μνήμη της τι συνέβη, η Βάλκοβα είπε ότι ήθελε να σφίξει το χέρι του Φίτσο και τον φωτογράφιζε όταν βγήκε από το κτήριο. Είπε ότι ήταν ενθουσιασμένη και ότι περίμενε πολύ καιρό.

«Εκείνη τη στιγμή ακούσαμε κάτι σαν κρότο, νομίσαμε ότι κάποιος έκανε ένα αστείο και πέταξε μια κροτίδα στο έδαφος, αυτή ήταν η πρώτη μου αντίδραση», δήλωσε η στο Reuters.

Η ίδια αποκάλυψε ότι περίμενε από τις 10 το πρωί τοπική ώρα και ότι η αστυνομία δεν έψαχνε τους ανθρώπους που περίμεναν, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσαμε να δείξουμε τα άδεια χέρια μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ