ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 200 νεκροί σε ένα 24ωρο λόγω των πλημμυρών

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 200 νεκροί σε ένα 24ωρο λόγω των πλημμυρών

Πλημμυροπαθείς στην επαρχία Μπαγκλάν στο Αφγανιστάν 

AP Photo/Mehrab Ibrahimi

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν το Αφγανιστάν την Παρασκευή (10/5).

«Πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιφέρεια Μπαγαλάν Τζαντίντ» και «100 άνθρωποι σκοτώθηκαν» στην περιφέρεια Μπούρκα και κατέστρεψαν περισσότερα από 2.000 σπίτια στις αυτές δύο περιοχές αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Πολλοί είναι οι νεκροί σε έξι ακόμη περιφέρειες της ίδιας επαρχίας, πάντα με βάση τα στοιχεία που δίνει η Αφγανική Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Αρχών της Μπαγλάν την Παρασκευή (11/5) 62 άνθρωποι πνίγηκαν, αν και είχαν προειδοποιήσει ότι ο αριθμός τους «ενδέχεται να αυξηθεί».

Η φετινή άνοιξη ήταν ιδιαίτερα βροχερή στο Αφγανιστάν, με πλημμύρες να έχουν πλήξει και άλλες επαρχίες της χώρας, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα είναι η επαρχία Γκορ στα δυτικά και η Μπανταχσάν στα βορειοανατολικά.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε το Σάββατο (11/5) ότι υπάρχουν «δεκάδες νεκροί» σε διάφορες επαρχίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ