ΚΟΣΜΟΣ

Έξι τζιχαντιστές ετοίμαζαν χτύπημα στη Σιγκαπούρη

Έξι τζιχαντιστές ετοίμαζαν χτύπημα στη Σιγκαπούρη
Antara Foto/M N Kanwa/via REUTERS

Τρομοκρατική επίθεση στη Σιγκαπούρη φαίνεται πως σχεδίαζαν έξι τζιχαντιστές.

Οι αρχές της Σιγκαπούρης αποκάλυψαν πως είχαν πληροφορηθεί για το σχέδιο των τζιχαντιστών και ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στο εσωτερικό και στα σύνορα.

Στόχος -σύμφωνα με αξιωματούχους της Ινδονησίας όπου και συνελήφθησαν οι 6 ύποπτοι- ήταν η Μαρίνα Μπέι, στο ιστορικό κέντρο της πόλης-κράτους. Στη συνοικία αυτή βρίσκεται, ένα σύμπλεγμα πολυτελών κτιρίων που περιλαμβάνει ένα εμπορικό κέντρο, ξενοδοχεία και ένα καζίνο.

Το προφίλ των συλληφθέντων

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ινδονησιακής αστυνομίας, οι έξι άνδρες, ηλικίας από 19 έως 46 ετών, συνελήφθησαν στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στη Σιγκαπούρη, και από το οποίο θα πυροδοτούσαν τη ρουκέτα.

Ο φερόμενος ως επικεφαλής αυτής της ομάδας, Γκίγκιχ Ράχμαντ Ντέουα, 31 ετών, θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε αυτή την επίθεση μαζί με τον Μπαχρούν Νάιμ, έναν ινδονήσιο τζιχαντιστή ο οποίος πολεμά με τον ISIS στη Συρία.

Ο Νάιμ θεωρείται εγκέφαλος της επίθεσης του Ιανουαρίου στην Τζακάρτα, κατά την οποία σκοτώθηκαν οκτώ, ανάμεσά τους και οι τέσσερις βομβιστές.