ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντε Νίρο τελικά δεν φώναζε σε φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές - Γύριζε τηλεοπτική σειρά

Ο Ντε Νίρο τελικά δεν φώναζε σε φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές - Γύριζε τηλεοπτική σειρά

O Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Andy Kropa/Invision/AP

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγινε αμέσως viral στο διαδίκτυο, στο οποίο ο ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο φαίνεται δήθεν να τα «βάζει» με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας σειράς «Zero Day» στο κέντρο του Μανχάταν, αποτελεί στην πραγματικότητα σκηνή της σειράς αυτής, όπως μεταδίδει το CNNi.

Το βίντεο δείχνει τον Ρόμπερτ ντε Νίρο να φωνάζει, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτό δεν είναι ταινία, είναι πραγματικό. Αν πρόκειται να συνεχίσεις να λες ανοησίες, τότε πρέπει να πας σπίτι σου».

Ορισμένοι λογαριασμοί υπέρ του Ισραήλ άρχισαν να μοιράζονται το βίντεο στο X, συνοδευόμενο από λεζάντες που υποδήλωναν ότι ο Ντε Νίρο στεκόταν στο πλευρό του Ισραήλ και αντιμετώπιζε φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που υποτίθεται ότι ήταν εκτός κάμερας. (Κανένας διαδηλωτής δεν φαίνεται στο βίντεο).

«Αυτό είναι επικίνδυνο και λένε ότι θα το ξανακάνουν! Πάλι! Δεν το θέλεις αυτό. Κανείς μας δεν το θέλει αυτό. Άντε. Ας σοβαρευτούμε όλοι», λέει ο Ντε Νίρο στο βίντεο, το οποίο υπέστη επεξεργασία για να περιλαμβάνει μια ποικιλία διαφορετικών λεζάντων που υποδηλώναν ότι ο ηθοποιός μιλούσε για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ο ατζέντης του Ντε Νίρο είπε στο CNNi ότι το απόσπασμα αυτό είχε κοπεί από το αρχικό του πλαίσιο από χρήστες των social media και ότι ο ηθοποιός ερμήνευε γραμμές απευθείας από ένα σενάριο για μια νέα τηλεοπτική σειρά που γυρίζει στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό που είδατε ήταν μια άμεση σκηνή από τη σειρά του Netflix «Zero Day» με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να διαβάζει γραμμές όπως γράφονται στο σενάριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταν Ρόζενφιλντ.

Ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε στο CNNi ότι το βίντεο γυρίστηκε «κατά τη διάρκεια μιας επιτόπιας πρόβας» για τη σειρά «Zero Day», στις 27 Απριλίου.

Στο βίντεο, ο ηθοποιός Τζέσε Πλέμονς – ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τον Ντε Νίρο στη σειρά – φαίνεται να στέκεται στο βάθος.

Το «Zero Day» είναι ένα πολιτικό θρίλερ συνωμοσίας στο οποίο ο Ντε Νίρο υποδύεται έναν δημοφιλή αλλά περίπλοκο Αμερικανό πρώην πρόεδρο που αποσύρεται από τη συνταξιοδότηση για να ηγηθεί μιας επιτροπής επιφορτισμένης με τη διερεύνηση μιας καταστροφικής παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης, σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του Netflix.

Η σειρά έξι συνολικά επεισοδίων, βρίσκεται πλέον στο στάδιο της παραγωγής.

Αφού κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί χρήστες διέγραψαν το βίντεο την επόμενη μέρα.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε επίσης από την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz με τίτλο, «Παρακολουθήστε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να αντιμετωπίζει φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη», αλλά το άρθρο έκτοτε κατέβηκε. Ο αρχισυντάκτης της Haaretz δήλωσε στο CNNi: «Διαθέσαμε ένα κομμάτι που δεν είχε ελεγχθεί επαρκώς ως προς την προέλευση και δεν πληρούσε τα εκδοτικά μας πρότυπα. Κατεβάσαμε το κομμάτι αμέσως μετά την κυκλοφορία του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ