ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό κοντά στο Ντονέτσκ

Πόλεμος Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό κοντά στο Ντονέτσκ

Ρώσοι στρατιώτες

(Russian Defence Ministry Press Service via AP)

Νέα προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Ντονέτσκ ανακοίνωσε η Μόσχα. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Νοβομπακχμούτιβκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ της Ουκρανίας, κοντά στο Οσερέτινε, που έχει γίνει επίκεντρο των μαχών τις τελευταίες μέρες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν μια σειρά από ουκρανικές αντεπιθέσεις κοντά στο Τσάσιβ Γιαρ, ανακοίνωσε το υπουργείο. Πρόκειται για ένα ακόμη κομβικό σημείο στην περιφέρεια αυτή όπου οι δύο πλευρές έχουν επανειλημμένως συγκρουστεί.

Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης στην ανατολική Ουκρανία έχει επιδεινωθεί με τα στρατεύματα του Κιέβου να έχουν οπισθοχωρήσει σε νέες θέσεις σε τουλάχιστον τρία σημεία κατά μήκος του μετώπου, όπως είπε σήμερα ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού.

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι έγραψε στο Telegram ότι τα στρατεύματά του έλαβαν νέες θέσεις δυτικά των χωριών Μπερντίτσι, Σεμένιβκα και Νοβομιχαΐλιβκα προκειμένου να εξοικονομήσουν δυνάμεις.

Δραματική έκκληση Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε το Σάββατο νέα δραματική έκκληση για ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και επείγουσες παραδόσεις όπλων μετά το τελευταίο ρωσικό πλήγμα τη νύχτα στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έχει ανάγκη από επαρκή αριθμό συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και από άλλα όπλαγια να προστατεύσει τις πόλεις της και να επικρατήσει στην πρώτη γραμμή. «Η τρομοκρατία πρέπει πάντα να ηττάται, και όποιος μας βοηθάει να σταθούμε απέναντι στη ρωσική τρομοκρατία είναι ένας αληθινός υποστηρικτής της ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα social media.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ