Γαλλία: Σε κατ' οίκον περιορισμό άνδρας που επιχείρησε να πυρπολήσει τζαμί στη Βρετάνη
Η γαλλική δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα (11/4) σε δεκάμηνο κατ’ οίκον περιορισμό έναν άνδρα που επιχείρησε να πυρπολήσει τζαμί στο Σεν Μαλό της Βρετάνης, στη βορειοδυτική Γαλλία.
Η εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη όταν το τζαμί ήταν άδειο και η φωτιά σβήστηκε προτού πάρει διαστάσεις. Προκλήθηκαν μόνο περιορισμένες φθορές στο κτήριο, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Ο κατηγορούμενος «ομολόγησε την ενοχή του», δήλωσε ο εισαγγελέας Φαμπρίς Τρεμέλ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την ταυτότητα του καθ’ ομολογίαν δράστη.
Η καταδικαστική απόφαση προβλέπει κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση για δέκα μήνες και απαγόρευση οπλοκατοχής για πέντε χρόνια.
Ο θρησκευτικός και πολιτιστικός σύλλογος των μουσουλμάνων του Σεν Μαλό δεν κατέθεσε μήνυση για την εμπρηστική επίθεση, διευκρίνισε ο δικαστικός λειτουργός.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία: Πιο πολλά τα ποδήλατα από τα αυτοκίνητα στους δρόμους του Παρισιού - Τι δείχνει έρευνα
Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι στην Μπορντό με ένα νεκρό και έναν τραυματία - Νεκρός και ο δράστης
Χαρίτσης κατά Μητσοτάκη: «Να σταματήσει την προσπάθεια εξαπάτησης και διαίρεσης των αγροτών»
16:25
Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ επισκέπτονται τη Δανία, καθώς αυξάνεται η πίεση του Τραμπ στη Γροιλανδία
16:16
ΕΛΑΣ: Προϊόν AI οι φωτογραφίες με τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Νέα Ιωνία - Ανακριβή τα δημοσιεύματα
16:14
Διακοπή κυκλοφορίας στη ΛΕΑ και την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου λόγω ατυχήματος
16:05