ΚΟΣΜΟΣ

Στο συν 7 η Χίλαρι

Στο συν 7 η Χίλαρι
REUTERS/Brian Snyder

Η Χίλαρι Κλίντον, επωφελούμενη από την "παραδοσιακή" άνοδο της δημοτικότητας των υποψηφίων, αφού λάβουν το χρίσμα από τα συνέδρια των κομμάτων τους, προηγείται πλέον με διαφορά 7 μονάδων από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της.

Μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος -που ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει εκείνο των Δημοκρατικών- οι δημοσκοπήσεις έδιναν παραπλήσια ποσοστά στον Ντόναλντ Τραμπ και στη Χίλαρι Κλίντον. Το γεγονός αυτό εξηγείται από την προβολή που είχε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας από τα μέσα ενημέρωσης λόγω του συνεδρίου.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, το 46% των Αμερικανών θα ψήφιζε την Κλίντον και το 39% τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Το ποσοστό αποδοχής της Κλίντον αυξήθηκε κατά 4 μονάδες χάρη σε ένα άψογα διοργανωμένο συνέδριο, ενώ ο Τραμπ κέρδισε μόνο 2 μονάδες αφού το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων αμαυρώθηκε από το μίνι-σκάνδαλο της λογοκλοπής της συζύγου του αλλά και από την άρνηση του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ να στηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Η δημοτικότητα της Χίλαρι δεν είναι σε γενικές γραμμές υψηλή. Μάλιστα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι μεταξύ των πιο αντι-δημοφιλών υποψηφίων που έχουν λάβει ποτέ το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θετική άποψη για εκείνην έχει το 36% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ενώ το 50% εξακολουθεί να έχει αρνητική άποψη.

Ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ακόμα πιο αντιδημοφιλής καθώς το 52% των ψηφοφόρων.. δεν τον συμπαθεί.