Ινδία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από έκρηξη αντιδραστήρα σε εργοστάσιο χημικών
Ινδοί αστυνομικοί και διασώστες σε εργοστάσιο που σημειώθηκε έκρηξη
AP Photo/STRΣε μάστιγα εξελίσσονται τα εργατικά δυστυχήματα σε εργοστάσια της Ινδίας.Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 16 τραυματίστηκαν εξαιτίας της πρόσφατης ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών στο κρατίδιο Τελενγκάνα.
Λόγω της έκρηξης προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία εξαπλώθηκε ταχύτατα.
«Ένας αντιδραστήρας εξερράγη και όσοι βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση εκσφενδονίστηκαν από το ωστικό κύμα», είπε αξιωματικός της αστυνομίας στο PTI News. «Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις θάνατοι, ενώ 10-15 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο για να δεχθούν ιατρική φροντίδα», συμπλήρωσε.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι κινητοποιήθηκε άμεσα μια ομάδα 40 διασωστών, διαβεβαιώνοντας ότι «όλοι οι εγκλωβισμένοι έχουν διασωθεί». Σημείωσε ότι μεταξύ των νεκρών φέρεται να είναι διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας SB Organics, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο.
Διενεργείται έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια της έκρηξης, καθώς και εάν προκύπτουν ευθύνες για παραβίαση των μέτρων.
Χωρίς στοιχειώδεις κανόνες ασφαλαίας
Οι εκρήξεις είναι συχνό φαινόμενο τόσο σε εργοστάσια χημικών όσο και σε βιοτεχνίες που κατασκευάζουν πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Τα πυροτεχνήματα είναι πολύ δημοφιλή στην Ινδία και οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν στους γάμους αλλά και σε θρησκευτικές γιορτές, όπως στο Ντιβάλι. Πολλά εργοστάσια όμως δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ινδία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο χημικών στο Ρατζαστάν
Ινδία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν τουρίστρια
Ιράν: Καταγγελίες ότι οι Αρχές ζητούν χιλιάδες δολάρια για παράδοση σορών διαδηλωτών
11:51
Eurovision: Ανακοινώθηκε η πρώτη περιοδεία στην ιστορία του θεσμού για τα 70 χρόνια του
11:48
Καιρός: «Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος» από αύριο με βοριάδες και χιόνια - Η πρόβλεψη Τσατραφύλλια
11:40
Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων
11:21