ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός αξιωματούχος: Βόμβα εντός του αεροσκάφους το συνέτριψε

Mostafa El Shemy/Anadolu Agency/Getty Images

Πιθανότερη αιτία της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet ήταν βόμβα τοποθετημένη μέσα σε αυτό από το Ισλαμικό Κράτος ή κάποια συνεργαζόμενη με αυτό οργάνωση, υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος με γνώση του θέματος.

Η πηγή μίλησε στην Μπάρμπαρα Σταρ του CNN τονίζοντας ότι δεν έχει εξαχθεί επίσημο συμπέρασμα από την κοινότητα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

"Υπάρχει ένα ξεκάθαρο συναίσθημα ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε βαλίτσα ή κάπου στο αεροπλάνο", επισημάνθηκε στη δημοσιογράφος.

Η εκτίμηση αυτή, πρόσθεσε, είναι απόρροια της εξέτασης αναφορών της υπηρεσίας πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν πριν από τη συντριβή του Σαββάτου και εντεύθεν.

Οι ΗΠΑ, συμπλήρωσε, δεν διέθεταν αξιόπιστες πληροφορίες που να οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει συγκεκριμένη απειλή πριν τη συντριβή ωστόσο, αποκάλυψε ότι πριν το μοιραίο περιστατικό "είχε καταγραφεί πρόσθετη δραστηριότητα στο Σινά που είχε κεντρίσει την προσοχή μας".

Άλλος Αμερικανός αξιωματούχος επισήμανε ότι οι πληροφορίες για το Ισλαμικό Κράτος προέρχονται εν μέρει μέσα από την παρακολούθηση της εσωτερικής ανταλλαγής μηνυμάτων στην τρομοκρατική οργάνωση.

Αυτά τα μηνύματα, ανέφερε, είναι ξεχωριστά από τους ισχυρισμούς του ISIS περί ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ιρλανδία ματαίωσε όλες τις πτήσεις από και προς το Σαρμ ελ - Σέικ μέχρι νεοτέρας ενώ νωρίτερα η Βρετανία είχε εκφράσει και αυτή την πεποίθησή της πως το ρωσικό Airbus συνετρίβη εξαιτίας εκρηκτικού μηχανισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης