Ουκρανός αξιωματούχος: «Στόχος της επίθεσης δεν αποκλείεται να ήταν ο Ζελένσκι ή ο Μητσοτάκης»
Ανανεώθηκε:
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι στην Οδησσό
Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης ΠαπαμήτσοςΔεν μπορεί να αποκλειστεί ότι το χτύπημα με ρωσικό πύραυλο στο λιμάνι της Οδησσού χθες είχε στόχο τις αποστολές του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.
«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;…Δεν μπορεί να αποκλείσεις ότι κατευθυνόταν στην αποστολή του προέδρου μου ή την αποστολή ενός ξένου φιλοξενούμενου», δήλωσε ο Ιχόρ Ζόβκβα, υψηλόβαθμος διπλωματικός σύμβουλος, σε συνέντευξη στο CNN Live.
Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
«Χρειάστηκαν λιγότερο από τρία λεπτά για να φθάσει ο πύραυλος στον στόχο, στο σημείο του λιμανιού της Οδησσού», δήλωσε ο Ζόβκβα.
«Εάν είχαμε επαρκή μέσα αντιαεροπορικής άμυνας, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να είχε αναχαιτιστεί», δήλωσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το παρασκήνιο της πυραυλικής επίθεσης και οι απειλές της Μόσχας προς την Ελλάδα
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ζελένσκι εν μέσω ρωσικής επίθεσης: Το χρονικό και οι διεθνείς αντιδράσεις
«The Bride»: Έρχεται η θρυλική επιστροφή της «Νύφης του Φρανκενστάιν» με τον Κρίστιαν Μπέιλ
09:44
Ποιους δρόμους άνοιξαν οι αγρότες ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη: Οι «κόκκινες γραμμές» και οι εκπρόσωποι
09:32
Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Eθεάθη στη Βάρη - Τι ανέφερε ιδιοκτήτης καφετέριας (vid)
09:29
Νέα σελίδα στις σινοκαναδικές σχέσεις - Κρίσιμες επαφές στο Πεκίνο για Σι και Κάρνι
09:29