Βελιγράδι: Ελληνικό αεροσκάφος με 106 επιβαίνοντες συγκρούστηκε στο αεροδρόμιο

Ελληνικό επιβατικό αεροσκάφος με 106 επιβαίνοντες προσέκρουσε σε εξοπλισμό διαδρόμου και υπέστη σοβαρές ζημιές λίγο μετά την απογείωσή του από το Βελιγράδι. Στη συνέχεια, επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της σερβικής πρωτεύουσας.
Το Embraer E-195 εκτελούσε δρομολόγιο προς το Ντίσελντορφ στη Γερμανία το απόγευμα της Κυριακής. Το αεροσκάφος ανήκει στην ελληνική εταιρεία τσάρτερ Marathon Airlines, η οποία συνεργάζεται με τον εθνικό αερομεταφορέα, AirSerbia.
Κατά την αναχώρησή του, η αριστερή πλευρά του αεροσκάφους υπέστη σοβαρές ζημιές όταν χτύπησε τη διάταξη συστημάτων προσγείωσης οργάνων του απέναντι διαδρόμου, που βρίσκεται κοντά σε αυτοκινητόδρομο.
Βίντεο και φωτογραφίες του κατεστραμμένου αεροσκάφους δείχνουν την τρύπα και το σκίσιμο στην άτρακτο στη βάση της αριστερής πτέρυγας. Ζημιές υπέστη και το τμήμα της ουράς. Οι πυροσβέστες ψέκασαν την άτρακτο με αφρό καθώς φαινόταν να διαρρέει καύσιμο από το κατεστραμμένο αεροσκάφος.
Αφού δυσκολεύτηκε να κερδίσει ύψος, το αεροσκάφος έτρεμε καθώς μπήκε στο μοτίβο κράτησης για περίπου μία ώρα πριν επιστρέψει με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, ανέφεραν σερβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επιβάτες. Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος.
Άπαντες είναι καλά στην υγεία τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεξικό: Αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση σε παραλία σκοτώνοντας έναν 62χρονο

Βοστώνη: Σύγκρουση δύο αεροσκαφών μέσα στον αεροδιάδρομο

Βενετία: Διαψεύδει τα περί «κατάληψης» της πόλης λόγω του επικείμενου γάμου του Τζεφ Μπέζου
15:36
ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ H ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Σεισμός στη Μιανμάρ: Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων - Στους 1.700 οι νεκροί
15:22
Χατζηδάκης για εξορύξεις: «Η κυβέρνηση απαντά με έργο σε όσους αμφισβήτησαν το σχέδιό της»
15:10
Υπέρ των αυξήσεων σε όλους τους ένστολους τάσσονται Γεωργιάδης, Πλεύρης, Πλακιωτάκης
14:54