ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Στόχος βομβαρδισμών 4 νοσοκομεία στο Χαλέπι

REUTERS/ BASSAM KHABIEH

Τέσσερα νοσοκομεία χτυπήθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο από αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Συριακή Ένωση Ανεξάρτητων Ιατρών (IDA) υποστηρίζει ότι 4 νοσοκομεία και μία Τράπεζα Αίματος τα οποία διαχειρίζονται, έγιναν στόχοι αεροπορικών βομβαρδισμών μέσα σε μία ημέρα και έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Μάλιστα, το τελευταίο νοσοκομείο παίδων στο Χαλέπι χτυπήθηκε δύο φορές μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες, ενώ από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε ένα βρέφος 2 ημερών.

Πολλά νοσοκομεία έχουν αποτελέσει στόχους βομβαρδισμών και έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του πενταετούς πολέμου. Τον Απρίλιο δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικό βομβαρδισμό σε νοσοκομείο στην ίδια πόλη.

Την ίδια ώρα η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι είναι έτοιμη για περαιτέρω ειρηνευτικές συνομιλίες με την αντιπολίτευση προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τη λήξη του πολέμου.

«Η Συρία είναι έτοιμη να συνεχίσει το διάλογο με την αντιπολίτευση χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς ξένη παρέμβαση, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο αξιωματούχο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τα Ηνωμένα Έθνη ευελπιστούν να ξεκινήσουν νέο γύρο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία στη Γενεύη τον Αύγουστο. Οι προηγούμενες συνομιλίες έπεσαν στο κενό, καθώς οι συγκρούσεις κλιμακώθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης