ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα στο Facebook ζητά πληροφορίες για συνεργάτες του Γκιουλέν

Reuters/Courtesy Selahattin Sevi/Zaman Daily

Η Τουρκία ζητά από υποστηρικτές της κυβέρνησης, που διαμένουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Σουηδία, να αναφέρουν πρόσωπα και οργανώσεις που πιθανόν στηρίζουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η έκκληση για πληροφορίες ήρθε από ένα λογαριασμό του Facebook, όπου συγκεκριμένα αναγραφόταν και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Μάλιστα, στο μήνυμα αναφέρεται πως όταν κάποιος καλέσει στο νούμερο για να «καταδώσει» τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Γκιουλέν -ο οποίος διαμένει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ- θα επικοινωνήσει άμεσα με το γραφείο του προέδρου Ερντογάν.

Στην ανάρτηση, τονίζεται επίσης ότι οι τουρκικές Αρχές θέλουν να καταγράψουν «όλες τις πληροφορίες που μπορείτε να παρέχετε, προσωπικά δεδομένα και διευθύνσεις».

Ο Τούρκος πρέσβης της Σουηδίας, αναφέρει σε τοπικό δίκτυο –από όπου ήρθε και η πληροφορία- ότι δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό αλλά θεωρεί πολύ λογικό η κυβέρνηση να ενδιαφέρεται για μια τέτοια πληροφορία.

Όπως δήλωσε ο Καγιά Τουρκμέν:

Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες που στοχεύουν να πλήξουν τα συμφέροντά του, ακόμα κι αν πρόκειται για πρόσωπα που διαμένουν στη Σουηδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα μηνύματα σε κοινωνικούς ιστότοπους έχουν αναρτηθεί στη Γερμανία αλλά και στην Αυστρία. Πάντως το Reuters, επικοινώνησε στον αριθμό που είχε δημοσιευτεί, σε ώρες γραφείου, και δεν απάντησε κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης