ΚΟΣΜΟΣ

Προσπαθεί να καθησυχάσει ο Σόιμπλε για το κύμα προσφύγων

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε πως η εισροή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ευρώπη είναι απλώς μέρος της πραγματικότητας της παγκοσμιοποίησης. 

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει 800.000 ή και περισσότερους ανθρώπους να φτάσουν στην χώρα μέσα στο έτος, με τα ΜΜΕ να ανεβάζουν τον αριθμό στο 1,5 εκατ.

Οι αρχές της χώρας προσπαθούν να τα φέρουν εις πέρας με τους περίπου 10.000 πρόσφυγες που φτάνουν κάθε μέρα, πολλοί εκ των οποίων έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Όμως ο Σόιμπλε, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση του ΔΝΤ στο Περού, τόνισε πως η εισροή είναι μόνο μέρος της πραγματικότητας της παγκοσμιοποίησης.

Στις συναντήσεις αυτές του ΔΝΤ, επιχειρείται να οργανωθούν οι δυνάμεις (κινητήριοι μοχλοί) της παγκοσμιοποίησης, "με τέτοιο τρόπο ώστε ο οποιοσδήποτε να μπορεί να ζει με αυτές", είπε ο Σόιμπλε.

"Κατά έναν τρόπο,με την κρίση με τους πρόσφυγες, βλέπουμε τώρα στη Γερμανία αλλά και στην Ευρώπη μία συνάντηση (των πολιτών) με τις πραγματικότητες της παγκοσμιοποίησης", πρόσθεσε.

Η κρίση ανησυχεί πολλούς Γερμανούς, ενώ η υποστήριξη στην κ. Μέρκελ και τους συντηρητικούς της έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο, ως προς την εισροή προσφύγων.

Πηγή: Reuters, Paul Carrel, Meredith Mazzilli

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης