Τουρκία: Συνάντηση της Βικτόρια Νούλαντ με τον Χακάν Φιντάν
Επαφές στην Άγκυρα πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα η υπηρεσιακή αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού των δύο χωρών.
Η Αμερικανίδα αξιωματούχος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.
Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Βικτόρια Νούλαντ, με την οποία αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ, που συστάθηκε το 2021.
Στις διαβουλεύσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Στρατηγικού Μηχανισμού, στην ατζέντα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στη Γάζα, τη Συρία και τη Λιβύη και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
Η επίσκεψη της κ. Νούλαντ στην Τουρκία πραγματοποιείται στον απόηχο της υπογραφής του πρωτοκόλλου ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και την αποστολή του επίσημου αιτήματος από την αμερικανική κυβέρνηση στο Κογκρέσο για πώληση στην Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
HΠΑ: Επίσκεψη Νούλαντ στην Τουρκία μετά το «πράσινο φως» της Ουάσινγκτον για την πώληση F-16
Για πρώτη φορά έπειτα από 50 και πλέον χρόνια οι ΗΠΑ κατέγραψαν το 2025 αρνητική καθαρή μετανάστευση
17:47
Λύκος περπατάει ανάμεσα σε σπίτια στο Χαϊδάρι: Οδηγίες του Δήμου προς τους πολίτες(vid)
17:37
Επιτεύχθηκε συμφωνία για τη σύνθεση της 15μελούς επιτροπής τεχνοκρατών που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
17:26
Εξαφάνιση 16χρονης: Μαθητές την προσέγγισαν στου Ζωγράφου - «Της μιλήσαμε, αλλά εκείνη έφυγε» (vid)
17:14