Ερυθρά Θάλασσα: «Απρόβλεπτη κατάσταση που θα διαρκέσει μήνες» λένε στον ναυτιλιακό κολοσσό Maersk
Για πιθανές διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα προειδοποιεί ο Βενσάν Κλερκ, διευθύνων σύμβουλος μιας εκ των κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών του κόσμου, της Maersk, χαρακτηρίζοντας ως «απρόβλεπτη» την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα.
Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk δήλωσε σήμερα Τετάρτη (17/1) πως η διαταραχή στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα που προκλήθηκε από τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα θα διαρκέσει πιθανόν τουλάχιστον λίγους μήνες.
«'Αρα για εμάς αυτό θα σημαίνει μεγαλύτερους διαμετακομιστικούς χρόνους και πιθανόν διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα για λίγους μήνες τουλάχιστον, ελπίζω λιγότερο, αλλά θα μπορούσε επίσης να είναι περισσότερο επειδή είναι πολύ απρόβλεπτο το πώς εξελίσσεται στην πραγματικότητα αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο Κλερκ, μιλώντας στο Global Markets Forum του Reuters στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Η Maersk και άλλες μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες έχουν δώσει οδηγίες σε εκατοντάδες εμπορικά πλοία να αποφεύγουν την Ερυθρά Θάλασσα, στέλνοντας τα πλοία να ακολουθήσουν τη μεγαλύτερη διαδρομή γύρω από την Αφρική σε απάντηση στις επιθέσεις από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν μαχητές Χούθι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η κρίση στη Μέση Ανατολή απειλεί την παγκόσμια ισορροπία
Ναυτική αποστολή στέλνει η ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα - Φόβοι για νέο κύμα πληθωρισμού
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή: Ιρανικές επιδρομές, επιθέσεις των Χούθι και «λίστες τρομοκρατών»
Υεμένη: Οι ΗΠΑ θα χαρακτηρίσουν ξανά τους Χούθι «τρομοκρατική» οργάνωση
Κίνηση: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Κηφισίας - Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό
08:44
Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί από την ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο – Επιδρομή με πυραύλους στο Κίεβο
08:38
Κλειστά τα αεροδρόμια Κέρκυρας και Σαντορίνης λόγω εργασιών - Πόσο θα διαρκέσει η διακοπή
08:35
Οι «εγκεφαλικοί σεισμοί» που μπορούν να αλλάξουν όσα γνωρίζουμε για τη σχιζοφρένεια
08:30