ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Φοβούνται νέο πραξικόπημα από αέρος

Turkish Air Force

Ίσως την σαφέστερη και πιο σκληρή μέχρι τώρα εντολή έδωσε στις στρατιωτικές του δυνάμεις ο Ταγίπ Ερντογάν. Προφανώς έχοντας τις ανάλογες συστάσεις από τους στρατιωτικούς του συμβούλους ο Τούρκος Πρόεδρος διέταξε επαγρύπνηση στον εναέριο χώρο της Κωνσταντινούπολης. 

Πιο συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας θα περιπολούν στον εναέριο χώρο της Κωνσταντινούπολης, έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο. Οι πιλότοι θα έχουν το δάχτυλο στο κουμπί εκτόξευσης βλημάτων αέρος - αέρος με τη σαφή εντολή να καταρρίψουν οποιοδήποτε στρατιωτικό ελικόπτερο πετάει.

Είναι προφανές ότι αρκετοί θύλακες των πραξικοπηματιών προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, να μην εντοπιστούν και να δράσουν όταν θα λάβουν νεότερες εντολές επιχειρώντας ακόμα μια φορά την ανατροπή του Ερντογάν.

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος της τουρκικής κυβέρνησης καθώς οι πληροφορίες που θέλουν περισσότερα από 40 ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού να έχουν χαθεί και να βρίσκονται κάπου στην Τουρκία φαίνεται πως είναι πέρα για πέρα αληθινές.

Άλλωστε κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος φαίνεται πως μόνο τέσσαρα χρησιμοποιήθηκαν εκ των οποίων τα δύο κατερρίφθησαν από την αστυνομία και την πολεμική αεροπορία, ενώ ένα τρίτο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, μεταφέροντας οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Εάν οι υπολογισμοί είναι σωστοί τότε απομένουν μια αρκετά υπολογίσιμη δύναμη ελικοπτέρων που έχουν τόσο βλητική ικανότητα, όσο και δυνατότητα μεταφοράς στρατιωτιών σε οποιοδήποτε σημείο ώστε να δημιουργηθεί και πάλι μια κατάσταση κρίσης στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης