Πράγα: Πλήθος κόσμου αφήνει λουλούδια και αναμμένα κεράκια στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου
Εκατοντάδες άνθρωποι - συγγενείς και φίλοι των θυμάτων - έχουν συγκεντρωθεί από χθες, ανάβουν κεριά και αφήνουν λουλόυδια έξω από τη μεσαιωνική έδρα του Πανεπιστημίου του Καρόλου στο κέντρο της Πράγας. Ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα καταθέτει συγκινημένος λουλούδια.
Δεκατέσσερις είναι οι νεκροί από τα πυρά του 24χρονου φοιτητή Ντέιβιντ Κόζακ, περιλαμβανομένου του δράστη της χθεσινής πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο, όμως η αγωνία κορυφώνεται καθώς υπάρχουν άλλοι 24 τραυματίες, με τους εννέα από αυτούς να παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.
Σε επιφυλακή οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες - Aυτοκτονία του δράστη «βλέπουν» οι Αρχές
Έντονη ανησυχία επικρατεί σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, μετά το μακελειό στην Πράγα, όπου ένας 24χρονος φοιτητής σκότωσε τουλάχιστον 14 ανθρώπους στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.
Η τσεχική αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας γύρω από σχολεία και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη τη χώρα και το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα ματαίωσε όλες τις διαλέξεις και τις εκδηλώσεις.
Στο μεταξύ και άλλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκονται σε επιφυλακή, για το φόβο νέου αιματηρού περιστατικού.
Μπάγερν - Παναθηναϊκός AKTOR 85-78: «Λύγισαν» οι πράσινοι στο Μόναχο
22:24
Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει τη χερσόνησο Καμτσάτκα - Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
22:24
Συζητήσαμε για τις ρωσικές επιθέσεις και τα ενεργειακά προβλήματα με τον Ζελένσκι, δήλωσε ο Ρούτε
22:15
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 11.800.000 ευρώ
22:11