ΚΟΣΜΟΣ

Εκρήξεις στην Άγκυρα - Τρέχει ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ

Εκρήξεις στην Άγκυρα - Τρέχει ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ
O Ερντογάν μιλά στους δημοσιογράφους από το Μαρμαρίς όπου βρίσκεται REUTERS

Συγκεχυμένη παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Τουρκία καθώς από τη μία οι επικεφαλής του πραξικοπήματος, από την άλλη ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του, αμφότεροι δηλώνουν ότι έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Μάλιστα, ο Ερντογάν, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι παραμένει δυνατός εμφανίστηκε πριν από λίγο ενώπιον των δημοσιογράφων στο θέρετρο Μαρμαρίς όπου βρίσκεται. Νωρίτερα είχε μέσω των social media απευθυνθεί στο λαό ζητώντας τη στήριξή του.

Από την άλλη πλευρά τώρα, οι επικεφαλής του πραξικοπήματος με ανακοίνωσή τους στην τουρκική τηλεόραση την οποία ελέγχει ο στρατός και έχει παρουσία εντός του κτιρίου, είπαν ότι έχουν την διακυβέρνηση της χώρας και πως προσώρας έχει κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος.

Αυτή τη στιγμή μ εγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Άγκυρα. Στα social media υπάρχουν αναφορές για μεγάλες εκρήξεις ενώ επίσης έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν πυκνούς μαύρους καπνούς να αναδύονται από το κτίριο των Μυστικών Υπηρεσιών.

Σε ακόμη μία εξέλιξη, το CNN Greece είναι σε θέση να γνωρίζει ότι σούπερ μάρκετ παίρνουν την πρωτοβουλία στα μεγάλα αστικά κέντρα να ανοίγουν μέσα στη νύχτα και ήδη ο κόσμος σπεύδει να προμηθευτεί τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.