Ανάληψη ευθύνης από τη Χαμάς για την δολοφονική επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ
Την ευθύνη για την επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ σήμερα το πρωί και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι ανέλαβε το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς.
«Οι αδελφοί Μουράντ Νεμρ (38 ετών) και Ιμπραχίμ Νεμρ (30 ετών) (…), μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ από τη Σουρ Μπάχερ», συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, «θυσιάστηκαν διεξάγοντας επιχείρηση» κατά την οποία «σκοτώθηκαν τρεις έποικοι και τραυματίστηκαν άλλοι», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.
Την ίδια στιγμή η παλαιστινιακή οργάνωση πρόσθεσε ότι «η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως φυσική απάντηση στα πρωτοφανή εγκλήματα που διαπράττει η κατοχή», αναφερόμενη στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα και την αντιμετώπιση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.
Από την πλευρά της η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι δύο δράστες της επίθεσης, αδέλφια από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκαν μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης ενόπλων σε στάση λεωφορείου
Ισραήλ: Δύο οι νεκροί από την επίθεση σε στάση λεωφορείου - Οκτώ τραυματίες
Ισραήλ: Πύρ άνοιξαν ένοπλοι κατά πεζών στην Ιερουσαλήμ - Nεκροί οι δύο δράστες και μία γυναίκα
Υποπτος για τζιχαντιστική προπαγάνδα 12χρονος στο Βέλγιο - Τι φοβούνται οι Αρχές
14:48
Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 14 συλληφθέντες για την υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων
14:45
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ: Πώς ένα χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν μπορεί να αποσταθεροποιήσει τους γείτονές του
14:40
Δύο συλλήψεις για τους πυροβολισμούς σε ψητοπωλείο στον Άγιο Δημήτριο - Αναζητείται ένας 39χρονος
14:40