ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Τουλάχιστον 12 νεκροί από ισραηλινή επίθεση στο ινδονησιακό νοσοκομείο

Χαμάς: Τουλάχιστον 12 νεκροί από ισραηλινή επίθεση στο ινδονησιακό νοσοκομείο
AP Photo/Fatima Shbair

Τουλάχιστον «12 ασθενείς και συγγενείς τους» σκοτώθηκαν και «δεκάδες τραυματίστηκαν» από ισραηλινό πλήγμα εναντίον του ινδονησιακού νοσοκομείου στο βόρειο τμήμα της πόλης της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο Άσραφ αλ Κιντρέχ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

«Ο ισραηλινός στρατός πολιορκεί το ινδονησιακό νοσοκομείο και φοβόμαστε πως θα συμβεί εκεί ό,τι και στο νοσοκομείο αλ Σίφα», πρόσθεσε.

Χαμάς: «Συμφωνήθηκε εκεχειρία για την απελευθέρωση ομήρων» - Διαψεύδει το Ισραήλ

Για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση 50 ομήρων ανακοίνωσε η Χαμάς, με πηγές τις ισραηλινής κυβέρνησης να διαψεύδουν τον ισχυρισμό.

Ειδικότερα, αντιπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στην ιορδανική εφημερίδα Αλ Γαντ («Αύριο») ότι συμφωνήθηκε να κηρυχθεί σήμερα, Δευτέρα (20/11) κατάπαυση του πυρός η οποία θα έχει διάρκεια από τέσσερις ως πέντε ημέρες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 50 ομήρων.

Ωτόσο, πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Ισραήλ διέψευσε την πληροφορία αυτή μιλώντας στον ισραηλινό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet.

Σύμφωνα με την Αλ Γαντ, ο αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε πως η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 11:00 και προβλέπει επίσης την αποφυλάκιση περίπου 150 γυναικών και παιδιών που κρατούνται σε φυλακές του Ισραήλ. Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ