ΠΟΥ: «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης» δηλώνει ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Ανανεώθηκε:

Την έντονη αντίδραση των διεθνών οργανισμών, προκαλεί η επιδρομή των Ισραηλινών δυνάμεων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, το Αλ Σίφα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να χαρακτηρίζει την εισβολή απαράδεκτη και να τονίζει ότι τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης.
Την ίδια στιγμή και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ επέκριναν την είσοδο του Ισραήλ στο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, το Al Shifa.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε ότι οι ασθενείς και το προσωπικό πρέπει να προστατεύονται, ακόμη και αν τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.
«Η στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στο νοσοκομείο Al Shifa στην πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη. Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών. Η προστασία τους είναι πρωταρχικής σημασίας».
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός στρατός μετά την χθεσινή εισβολή του στο Αλ Σίφα με το επιχείρημα ότι βρήκαν μέσα σε αυτό όπλα και υποδομές της Χαμάς, σήμερα απέσυρε τις δυνάμεις του.
Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αρνείται σταθερά ότι χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς ο υγειονομικός χώρος.
Το BBC έχει λάβει αναφορές ότι στρατιώτες διέταξαν τους νεαρούς άνδρες στο νοσοκομείο να μείνουν με τα εσώρουχά τους πριν τους ανακρίνουν.

Nέες&νέοι απόφοιτοι μηχανικοί μπορούν να γίνουν Μηχανικοί στην Πράξη στον Κλάδο Μετάλλων της METLEN
11:00
Γιορτινές προτάσεις από τα ΠΙΟΠ MUSEUMSHOPS
11:00
Πέθανε σε ηλικία 27 ετών το μοντέλο Λούσι Μάρκοβιτς - Περπάτησε για τους Armani και Versace (pics)
10:57
Football Party για τα ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-ΑΕΚ με super δώρα και εκπλήξεις στα καταστήματα ΟΠΑΠ
10:50