Να καταργήσει το Twitter στην Ευρώπη σκέφτεται ο Ίλον Μασκ
Ανανεώθηκε:
Να καταργήσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), στην Ευρώπη σκέφτερται ο Ίλον Μασκ, ως απάντηση σε έναν νέο κανονισμό που ισχύει για τις διαδικτυακές πλατφόρμες, αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Insider.
Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας έχει συζητήσει την πιθανότητα να αφαιρέσει τη διαθεσιμότητα της εφαρμογής στην Ευρώπη ή να μπλοκάρει τους χρήστες που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τον Αύγουστο την Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών (DSA), η οποία θέτει κανόνες για την πρόληψη της διάδοσης επιβλαβούς περιεχομένου, την απαγόρευση ή τον περιορισμό ορισμένων πρακτικών στόχευσης χρηστών και την ανταλλαγή ορισμένων εσωτερικών δεδομένων με ρυθμιστικές αρχές και σχετικούς ερευνητές, μεταξύ άλλων.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποίησε τον Μασκ πως έχει ενδείξεις ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιούταν για τη διάδοση παράνομου περιεχομένου και παραπληροφόρησης, σχετικά με την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Insider, η πλατφόρμα πιθανότατα παραβιάζει ήδη την DSA.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Amazon: Το αντίπαλο δέος του Μασκ στην «κούρσα» του δορυφορικού ίντερνετ
Ο Ίλον Μασκ επικρίνει την υποστήριξη του Βερολίνου στις διασώσεις μεταναστών
Η Βρετανία εγκαινίασε έναν λογαριασμό στο TikTok με βίντεο απελάσεων μεταναστών
20:36
Το πρωί της Τετάρτης η συνάντηση αγροτών με Χατζηδάκη, Τσιάρα
20:24
ΗΠΑ: Ο Κλίντον δεν εμφανίστηκε να καταθέσει στη Βουλή για την υπόθεση Έπσταϊν
20:15
Ευρωπαϊκές χώρες καλούν τους Ιρανούς πρέσβεις για τη βία στις διαδηλώσεις
20:04