Ιταλία: Πρόστιμο στον συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο για δυσφήμιση της Μελόνι

Ο Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο καταδικάστηκε από δικαστήριο της Ρώμης να καταβάλει στην πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι το ποσό των 1.000 ευρώ ως αποζημίωση, επειδή πριν από τρία χρόνια την είχε αποκαλέσει «μπάσταρδη» αναφορικά με την στάση της στο μεταναστευτικό.
Η εισαγγελία της Ρώμης είχε ζητήσει την καταδίκη του συγγραφέα σε καταβολή αποζημίωσης 10.000 ευρώ για δυσφήμιση.
Η δικαστική απόφαση αφορά σε περιστατικό του 2020, όταν ο επικηρυγμένος από τη μαφία συγγραφέας του μπεστ-σελερ «Γόμορρα» είχε αποκαλέσει την Μελόνι «μπάσταρδη» εξαιτίας των θέσεών της για τη μετανάστευση.
«Η Μελόνι δεν κατατρέχει κανέναν και η λέξη μπάσταρδος είναι πάντα προσβλητική, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς σε όλα τα λεξικά μας. Το δικαίωμα στην άσκηση κριτικής, όπως έχει ορίσει και το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν μπορεί να αγνοεί την ανάγκη σεβασμού του κάθε ανθρώπου», τόνισαν οι δικηγόροι της Ιταλίδας πρωθυπουργού.
Από την πλευρά του, ο διάσημος συγγραφέας σχολίασε τη δικαστική απόφαση υπογραμμίζοντας ότι «η σημερινή ήττα αποτελεί παράδειγμα του τι θα συμβεί αύριο, μας βοηθά να καταλάβουμε ακόμη περισσότερο σε τι κατάσταση ζούμε, αφού η εκτελεστική εξουσία προσπαθεί συνεχώς να εκφοβίσει οποιονδήποτε αποκαλύπτει τα ψέματά της».
Ο δικηγόρος του Σαβιάνο ανακοίνωσε πως θα ασκηθεί έφεση στην απόφαση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Mελόνι από Γρανάδα: «Μας ενδιαφέρει να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση»

Ιταλία: 5.000 χιλιάδες εγγύηση από κάθε μετανάστη ή αλλιώς μεταφορά σε κλειστά κέντρα

Μελόνι: «Να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία» - Τι είπε για τις μετεγκαταστάσεις

Αναδείχτηκε MVP του αγώνα και πήρε ως βραβείο τέσσερις 12άδες αυγά - Η σχέση με τον Ολυμπιακό
20:11
Σε κινητοποιήσεις καλεί το κόμμα της Λεπέν - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δικαστική απόφαση
20:03
Η απάντηση της Κομισιόν για το σχέδιο των ΗΠΑ για επιβολή δασμών 50% στο ρωσικό πετρέλαιο
19:56
Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες - Τι θα συμβεί στην Αττική
19:50