ΚΟΣΜΟΣ

Συναντήσεις Mπάιντεν με Νετανιάχου, Λούλα και Ζελένσκι στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Συναντήσεις Mπάιντεν με Νετανιάχου, Λούλα και Ζελένσκι στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Εκτός από την συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι θα βρεθεί ξανά στον Λευκό Οϊκο, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί νέο πακέτο οικονομικης στήριξης απο τον Τζο Μπάιντεν AP Photo/Patrick Semansky

Kλιματική αλλαγή, πρόσθετη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία και ασφάλεια στην ατζέντα των συνομιλιών του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με πολλούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων οι πρόεδροι πέντε κρατών της κεντρικής Ασίας, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 15/9, ο Λευκός Οίκος ο αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει μια σειρά θεμάτων, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κάποια στιγμή εντός της επόμενης εβδομάδας η Ουάσινγκτον θα ανακοινώσει επίσης την πρόσθετη βοήθεια που θα παράσχει στην Ουκρανία.

Ο σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν δεν διευκρίνισε αν αυτό θα γίνει κατά τη συνάντηση που θα έχει ο Μπάιντεν με τον Ζελένσκι την επόμενη Πέμπτη στον Λευκό Οίκο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα έχει επίσης συνομιλίες με τα ηγετικά στελέχη τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο μετά την έναρξη του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 2022 και θα γίνει σε μια «κρίσιμη στιγμή», όπως τη χαρακτήρισε ο Σάλιβαν, καθώς η Ουκρανία επιδιώκει να επιτύχει μεγαλύτερη πρόοδο στην αντεπίθεσή της εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ