Λετονία: Στη γραμμή Κάρινς η νέα πρωθυπουργός Εβίκα Σιλίνα

Με 53-59 ψήφους, το κοινοβούλιο της Λετονίας ψήφισε την Εβίκα Σιλίνα του κεντροδεξιού κόμματος Νέα Ενότητα ως την επόμενο πρωθυπουργό της χώρας της Βαλτικής, μετά την παραίτηση του Κρισιάνις Κάρινς.
τονπερασμΑπό κοινού με άλλες χώρες στη Βαλτική, τη Λιθουανία και την Εσθονία, η Λετονία είναι από τους πρωτοστάτες που πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με αναλυτές η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής την Σιλίνα, δικηγόρος στο επάγγελμα και δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορία της Λετονίας η οποία είχε διατελέσει υπουργός Πρόνοιας, αναμένεται να ακολουθήσει ανάλογη πορεία με την προκάτοχη κυβέρνηση.
Ο τέως πρωθυπουργός Κάρινς, ο οποίος είχεπαραιτηθεί στις 14 Αυγούστου, μετά την απόρριψη του ανασχηματισμού που είχε προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο, θα διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της νέας κυβέρνησης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραιτείται ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο της Λετονίας

Λετονία: Αυξάνει την προστασία των συνόρων με τη Λευκορωσία μετά τις απόπειρες παράνομης διέλευσης

Η Λετονία κλείνει τα σύνορά της στους Ρώσους που θέλουν να διαφύγουν
.jpg?t=PtYquBvucGkAqimkCkTvbA)
Εντοπίστηκε σώα η 30χρονη Ρία που αγνοούνταν στον Άλιμο
20:00
Οι τρέχουσες ενέργειες του Ισραήλ ξεπερνούν την αναλογική αυτοάμυνα, δηλώνει η Κάγια Κάλας
19:55
Μητσοτάκης από Αγία Βαρβάρα: «Πάμε τη χώρα μπροστά, παρά τις δυσκολίες» - Η συνομιλία με Ιερώνυμο
19:45
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για απάτες μέσω ψευδών αγγελιών πώλησης προϊόντων - Τρεις συλλήψεις
19:36