ΚΟΣΜΟΣ

NASA: Live οι ανακοινώσεις για τα νέα ευρήματα σχετικά με τα UFO

AP/Patrick Semansky

Ενημέρωση για τα νέα ευρήματα για τα UFO ή αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα, όπως αποκαλούνται επισήμως, πρόκειται να πραγματοποιεί η NASA, στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσινγκτον.

Τα ευρήματα προέρχονται από μια ανεξάρτητη ομάδα μελέτης, στην οποία η έρευνα ανατέθηκε από τη NASA το 2022, αποτελούμενη από 16 επιστήμονες αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel.

Πρόκειται για μια ομάδα μελέτης των UAP (Αγνώστου Ταυτότητας Ανώμαλα Φαινόμενα, όπως ονομάζονται πλέον τα ανεξήγητα φαινόμενα στον ουρανό).

«Η NASA ορίζει τα UAP ως παρατηρήσεις γεγονότων στον ουρανό που δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως αεροσκάφη ή γνωστά φυσικά φαινόμενα από επιστημονική άποψη», αναφέρεται. «Προς το παρόν υπάρχει περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων υψηλής ποιότητας των UAP, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τους».

Ο στόχος, όπως δήλωσε ο Dan Evans, Διευθυντής Επιστημονικών Αποστολών της Nasa, είναι να διαχωρίσουμε τα γεγονότα από τη φαντασία.

Κατά τη διάρκεια εννέα μηνών, ερευνητές και επιστήμονες εξέτασαν τα μη διαβαθμισμένα δεδομένα που είχαν συγκεντρωθεί σχετικά με τις εμφανίσεις UAP για να βρουν πώς μπορούν να συλλεχθούν πιο αποτελεσματικά και να αναλυθούν καλύτερα.
Η περίληψη στην αρχή της μελέτης αναφέρει ότι πρόκειται για «μια μοναδική επιστημονική ευκαιρία που απαιτεί μια αυστηρή, τεκμηριωμένη προσέγγιση».

«Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης θα χρειαστούν ισχυρές μέθοδοι απόκτησης δεδομένων, προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, ένα συστηματικό πλαίσιο αναφοράς και μείωση του στίγματος», αναφέρεται.

Ο επικεφαλής της NASA είπε, στην αρχή της ενημέρωσης, ότι πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινης ζωής. «Η Nasa έχει αρμοδιότητα να αναζητήσει ζωή στο σύμπαν», είπε χαρακτηριστικά ο Bill Nelson.

«Με το [τηλεσκόπιο] James Webb που εξετάζει τους εξωπλανήτες, αρχίζουμε τώρα να ανακαλύπτουμε, και κάπου εκεί έξω θα ανακαλύψουμε, έναν άλλο μεσαίου μεγέθους πετρώδη πλανήτη γύρω από έναν μεσαίου μεγέθους ήλιο ή αστέρι στην κατάλληλη απόσταση… που έχει άνθρακα, που θα έχει κατοικήσιμη ατμόσφαιρα.

Αν με ρωτήσετε αν πιστεύω ότι υπάρχει ζωή σε ένα σύμπαν που είναι τόσο αχανές που μου είναι δύσκολο να κατανοήσω πόσο μεγάλο είναι, η προσωπική μου απάντηση είναι "ναι". Αλλά ρώτησα μερικούς από τους επιστήμονές μας: Ποια είναι η μαθηματική πιθανότητα να υπάρχει ζωή εκεί έξω στο σύμπαν; Και [...] η απάντηση ήταν "τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο"».

Επίσης, αναφέρεται ότι η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική εκμάθηση και οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν στην αναζήτηση, με εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, μεταξύ άλλων. «Θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τους ουρανούς« και η NASA θα το κάνει με διαφάνεια. Σήμερα είναι σημαντικό βήμα για τη NASA αλλά δεν είναι το τελευταίο βήμα.

Η NASA, επίσης, θα «προωθήσει τις αναφορές των πολιτών» και θα συνεργαστεί με το κοινό και τους εμπορικούς πιλότους για να βελτιώσει την ποιότητα των δεδομένων που συλλέγονται.

«Πολλοί αξιόπιστοι μάρτυρες, συχνά στρατιωτικοί αεροπόροι, έχουν αναφέρει ότι είδαν αντικείμενα που δεν αναγνώρισαν πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ», αναφέρεται στη μελέτη. Ωστόσο, η διατύπωση είναι προσεκτική και μετριάζει την ένταση του σχολίου, γράφοντας ότι «τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα έχουν έκτοτε εξηγηθεί».

Στη συνέχεια, όμως, τονίζεται ότι λίγα από αυτά «δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν άμεσα ως γνωστά ανθρωπογενή ή φυσικά φαινόμενα».

«Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης θα χρειαστούν ισχυρές μέθοδοι απόκτησης δεδομένων, προηγμένες τεχνικές ανάλυσης, ένα συστηματικό πλαίσιο αναφοράς και μείωση του στίγματος», αναφέρεται.

«Ο στόλος των δορυφόρων της NASA που παρατηρούν τη Γη, οι αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα για να διερευνήσουν την κατάσταση των τοπικών γήινων, ωκεάνιων και ατμοσφαιρικών συνθηκών που συμπίπτουν χωρικά και χρονικά με UAP που ανιχνεύθηκαν αρχικά με άλλες μεθόδους.

Έτσι, τα εργαλεία της NASA μπορούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο καθορίζοντας άμεσα εάν συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί παράγοντες σχετίζονται με ορισμένες αναφερόμενα περιστατικά UAP», προστίθεται.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη χρήση του υπάρχοντος εξοπλισμού, όπως οι δημόσιοι και εμπορικοί δορυφόροι, τα ραντάρ καιρού και εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και οι τρέχουσες και μελλοντικές διαστημικές αποστολές, θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέξει η υπηρεσία σχετικά με τα UAP.

Επίσης, η μελέτη συμπεραίνει ότι, ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για UAP εξωγήινης προέλευσης, αυτό δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι δεν θα καταβληθούν προσπάθειες για τη διερεύνησή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης