ΚΟΣΜΟΣ

Με το σύνθημα: «καλωσήρθατε στην κόλαση» υποδέχτηκαν τους τουρίστες στη Βραζιλία

REUTERS/Ricardo Moraes

Με πανό που αναγράφει το σύνθημα «καλωσήρθατε στην κόλαση», υποδέχτηκαν σήμερα τους τουρίστες στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο, αστυνομικοί.

Οι αστυνομικοί διαδήλωναν, καταγγέλοντας τις καθυστερήσεις που έχουν υποστεί στην καταβολή των μισθών τους. Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχαν 100 αστυνομικοί και πυροσβέστες, μόλις έναν μήνα πριν ανοίξει η «αυλαία» των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα βρεθούν στην πόλη μισό εκατομμύριο τουρίστες και περισσότεροι από 10.000 αθλητές.

Σε άλλα πανό μπορούσε κανείς να διαβάσει:
«Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες δεν έχουν πληρωθεί. Όποιος επισκέπτεται το Ρίο δεν είναι ασφαλής».

Πηγή: REUTERS/Ricardo Moraes

Οι αστυνομικοί είχαν επίσης παρατάξει στην αίθουσα των αφίξεων ανδρείκελα τα οποία είχαν ντύσει με στολές αναπαριστώντας τα 54 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που σκοτώθηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ ένα πανό έγραφε: «Να μην ανησυχείτε, μονάχα 54 αστυνομικοί σκοτώθηκαν αυτό το έτος των Ολυμπιακών Αγώνων».

Πηγή: REUTERS/Ricardo Moraes

Η αστυνομία του Ρίο ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταβολή των μισθών της εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες. Η πολιτεία φαίνεται ότι διανύει μια σοβαρή δημοσιονομική κρίση.

Πηγή: REUTERS/Ricardo Moraes

Την περασμένη εβδομάδα, η Μπραζίλια ενέκρινε ένα σχέδιο διάσωσης για την εκταμίευση 833 εκατομμυρίων ευρώ και οι καθυστερούμενοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να καταβληθούν αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Τύπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης