ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος υπέρ του Brexit

Το Ισλαμικό Κράτος υπέρ του Brexit
REUTERS/Thaier Al-Sudani

Το Ισλαμικό κράτος "χαιρέτισε" την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή ζώνη, μέσω του νέου τεύχους του εξτρεμιστικού περιοδικού al-Naba.

Το άρθρο που είναι γραμμένο στην αραβική γλώσσα αναφέρει ότι το Brexit «απειλεί την ένωση των σταυροφόρων», όπως μετέφρασε ο Σιράζ Μαχέρ (Shiraz Maher), αναπληρωτής διευθυντής του διεθνούς κέντρου μελέτης της ριζοσπαστικοποίησης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο ISIS θέλει να αδύναμη Ευρώπη και βλέπουν αυτή την κίνηση ως μια βοήθεια για τη δράση τους», αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Independent.

al naba 37 copy

Πηγή:al-Naba

Το κείμενο, που είναι γραμμένο από εσωτερικούς προπαγανδιστές της οργάνωσης, σημειώνει πως η απόφαση της εξόδου ήταν ένα σοκ για την ευρωπαϊκή οικονομία και την πολιτική της. Λόγος στο περιοδικό γίνεται και για δεύτερο δημοψήφισμα καθώς και ανεξαρτητοποίηση περιοχών, όπως η Σκωτία. Οι ισλαμιστές φαίνεται να είναι αισιόδοξοι ότι έρχεται η κατάρρευση.

Το νέο τεύχος βγήκε την Τρίτη και αναφέρεται σε διάφορα θέματα που περιέχουν προπαγανδιστικό υλικό για τους αγώνες στη Συρία, τις μάχες και τις συλλήψεις που έχουν προβεί. Μάλιστα, το ζήτημα της Ευρώπης, είναι στη 15η σελίδα του περιοδικού.

al naba 37 2 copy

Πηγή:al-Naba

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε θέσει το ερώτημα πριν το δημοψήφισμα, στο World Economic Forum: Ποιος θα χαιρόταν άραγε από την έξοδό μας από την ΕΕ; Ο Πούτιν... ίσως, υποπτεύομαι όμως ότι θα χαροποιούσε και το αλ Μπαχντάντι (αρχηγός του Ισλαμικού κράτους).

Το πρώτο μέλος του ερωτήματος, διέψευσε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο δεύτερο, φαίνεται να επαληθεύεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.