ΚΟΣΜΟΣ

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ζητάει εξηγήσεις από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία

Το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής ζητά στοιχεία και εξηγήσεις από την Toyota μετά από τη διαπίστωση ότι ο ISIS έχει στην κατοχή του πληθώρα φορτηγών της εταιρείας όπως φαίνεται σε πληθώρα προπαγανδιστικών βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Η Toyota συμμορφώνεται "πλήρως με τους νόμους και τους κανονισμούς της κάθε χώρας ή περιοχής όπου δραστηριοποιούμαστε και απαιτούμε από τους αντιπροσώπους και διανομείς μας να κάνουν το ίδιο. Υποστηρίζουμε την έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού και τη ροή των κεφαλαίων και εμπορευμάτων στη Μέση Ανατολή”, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος της Toyota στις ΗΠΑ, Ed Lewis.

Τόνισε ωστόσο ότι είναι αδύνατο για οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία να ελέγξει πλήρως το πώς θα μπορούσαν να υπεξαιρεθούν, κλαπούν ή μεταπωληθούν τα οχήματά της. “Η Toyota έχει μια αυστηρή πολιτική να μην πουλάει οχήματα σε πιθανούς αγοραστές οι οποίοι μπορεί να τα χρησιμοποιούν ή να τα τροποποιήσει για παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές δραστηριότητες, και έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε στην πρόληψη, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα μας για παράνομη στρατιωτική χρήση”, είπε ο Lewis και πρότεινε την έναρξη ερευνών στο θέμα.

Οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Οικονομικών της Ουάσινγκτον δεν αποκάλυψε τη λίστα των εταιρειών από τις οποίες έχει ζητήσει πληροφορίες, συμπλήρωσε όμως ότι υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια να κατανοήσει τη χρηματοδότηση του ISIS. “Σύμφωνα με τη συνήθη προσέγγισή μας για την κατανόηση των οικονομικών δραστηριοτήτων του Ισλαμικού Κράτους, συνεργαζόμαστε στενά με τους ξένους ομολόγους μας στα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλο τον κόσμο” ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η Toyota, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο, πούλησε περισσότερα από 820.000 οχήματα στη Μέση Ανατολή. Στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι οι πωλήσεις Hilux και Land Cruisers τριπλασιάστηκαν στο Ιράκ τη χρονική περίοδο 2011-2013 φτάνοντας τα 18.000 οχήματα πριν ξαναπέσουν στα 13.000 κομμάτια το 2014.

U.S. Treasury inquires about ISIS use of Toyota vehicles by AnneClaire Stapleton

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης