ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ προβλέπει το τέλος της ΕΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ προβλέπει το τέλος της ΕΕ
REUTERS/Carlo Allegri

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξη του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει προς την καταστροφή της και προειδοποίησε τη Σκωτία για επερχόμενο κίνδυνο, σε περίπτωση δεύτερου δημοψηφίσματος.

Ο μεγιστάνας βρέθηκε στη Σκωτία λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος για το Brexit, για επαγγελματικούς λόγους. Παραχώρησε συνέντευξή στους Times του Λονδίνου, όπου μίλησε για την Βρετανία, την Ευρώπη και το μεταναστευτικό.

Ο λαός μίλησε. Πιστεύω ότι έρχεται το τέλος για την Ένωση. Μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει πριν καν κάνει κάποια κίνηση η Σκωτία. Πραγματικά θεωρώ ότι αν δεν υπήρχε το μεταναστευτικό πρόβλημα, δεν θα γινόντουσαν έτσι τα πράγματα. Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί και εδώ στη Βρετανία αλλά και στις άλλες χώρες της Ένωσης. Είναι ξεκάθαρο: θα ακολουθήσουν και άλλοι την έξοδο.

Η καμπάνια του υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα έχει επικεντρωθεί στο μεταναστευτικό ζήτημα και ο Τραμπ έχει εκφράσει ακραίες απόψεις για αυτό το θέμα, σύμφωνα με τη Guardian. Μάλιστα είχε δεχτεί μεγάλη κριτική όταν είπε πως ένα από τα σχέδια του είναι να υψώσει ένα τεράστιο τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού για να μην μπορούν να μπαίνουν μουσουλμάνοι στις Πολιτείες.

Ερωτώμενος για το τι θα έκανε ο ίδιος για να σταματήσει την ροή μεταναστών και προσφύγων προς την Ευρώπη, δήλωσε:

Δεν θα τους επέτρεπα να μπουν. Θα τους βοηθούσα αλλά στέλνοντας τους πίσω. Ίσως και να δημιουργούσα ζώνες ασφαλείας όπου θα μπορούσαν να είναι σώοι από τον πόλεμο. Δεν καταλαβαίνω πως επιτρέπετε την σημερινή εικόνα της Ευρώπης.

Ο Ρεπουμπλικάνος τέλος τόνισε ότι η Ευρώπη δεν θα είναι αναγνωρίσιμη σε 10 χρόνια, δεν θα έχει καμία σχέση με τη σημερινή της μορφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ