ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων αρνείται ψηφοφορία για την οπλοκατοχή

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων αρνείται ψηφοφορία για την οπλοκατοχή
REUTERS/ U.S. Rep. David Cicilline/Handout

Οι βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος απέτυχαν να θέσουν σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή, παρά τη χθεσινή καθιστική τους διαμαρτυρία.

Με την υποστήριξη του Μπαράκ Ομπάμα, Δημοκρατικοί βουλευτές πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη, καθιστική διαμαρτυρία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ωθώντας τον πρόεδρο της Βουλής Πολ Ράιαν να συγκαλέσει μια συνεδρίαση αργά το βράδυ.

download 2

Πηγή: REUTERS/U.S. Rep. David Cicilline/Handout

Ο Ράιαν, ο οποίος χαρακτήρισε την καθιστική διαμαρτυρία "διαφημιστικό τέχνασμα", δεν επέτρεψε τελικά την εξαγωγή ψηφοφορίας για τα δύο νομοσχέδια που ζητούσαν οι Δημοκρατικοί.

Το πρώτο αφορά την επέκταση των ελέγχων του ιστορικού των υποψήφιων αγοραστών πριν από οποιαδήποτε αγορά όπλου, σε εμπορικές εκθέσεις ή στο διαδίκτυο, και το άλλο θέλει να απαγορεύσει την απόκτηση όπλου σε πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε λίστες υπόπτων για τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για άλλα ζητήματα, ενώ οι Δημοκρατικοί βουλευτές φώναζαν "No bill, no break" (αν δεν υπάρξει νομοσχέδιο, δεν θα γίνει διάλειμμα).

Περίπου 20 βουλευτές παρέμεναν στο κτίριο μέχρι και σήμερα, χωρίς να είναι σαφείς οι προθέσεις τους σχετικά με ενδεχόμενη συνέχιση της διαμαρτυρίας τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ