ΚΟΣΜΟΣ

RUSI: "Οι ακροδεξιοί σκοτώνουν περισσότερους από τους τζιχαντιστές"

REUTERS

Οι ακροδεξιοί σκοτώνουν και τραυματίζουν περισσότερους ανθρώπους σε μεμονωμένες επιθέσεις, από όσους οι τζιχαντιστές που δρουν μόνοι τους, σύμφωνα με νέα αναφορά.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση του Royal United Services Institute (RUSI), οι ακροδεξιοί σε ολόκληρη την Ευρώπη συνιστούν ουσιαστική απειλή στο κοινό, την οποία δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

Στην έκθεση παρατίθενται οι υποθέσεις 94 ανθρώπων που σκοτώθηκαν και 260 που τραυματίστηκαν από επιθέσεις ακροδεξιών που έδρασαν μόνοι τους, την περίοδο από τις αρχές του 2000 μέχρι τα τέλη του 2014.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι 77 άνθρωποι που σκοτώθηκαν και οι 242 που τραυματίστηκαν στη Νορβηγία από τον Άντερς Μπρέιβικ τον Ιούλιο του 2011, ο οποίος πραγματοποίησε την επίθεση εξαιτίας των ακροδεξιών του πεποιθήσεων.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, κατά την ίδια περίοδο, οι ακροδεξιοί υπήρξαν υπεύθυνοι για 98 σχέδια επιθέσεων και 72 επιθέσεις σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Νορβηγίας και της Ελβετίας.

Εν αντιθέσει, από επιθέσεις που είχαν θρησκευτικά κίνητρα, σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 65.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian, οι υπηρεσίες ασφαλείας επισημαίνουν ότι οι επιθέσεις ακροδεξιών είναι οι πιο δύσκολες να ανιχνευθούν και να προληφθούν. Τα αποτελέσματα της έκθεσης προέκυψαν έπειτα από λεπτομερή εξέταση των τρομοκρατικών σχεδίων και των επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος, στην έκθεση τονίζεται ότι η έντονη εστίαση του κοινού και των μέσων στον κίνδυνο της τρομοκρατικής απειλής από τζιχαντιστές είναι σε αντίθεση με την πραγματικότητα, καθώς η απειλή που συνιστούν οι ακροδεξιοί είναι μεγαλύτερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης