ΚΟΣΜΟΣ

Φαντασία για όσκαρ είχε ο άντρας που προκάλεσε συναγερμό στις Βρυξέλλες

Φαντασία για όσκαρ είχε ο άντρας που προκάλεσε συναγερμό στις Βρυξέλλες
REUTERS/ FRANCOIS LENOIR

“Επινόησα τα πάντα” ομολόγησε στις αρχές ο άντρας ο οποίος το πρωί της Τρίτης προκάλεσε συναγερμό σε εμπορικό κέντρο της περιοχής Rosier στις Βρυξέλλες, ισχυριζόμενος ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά.

Πρόκειται για έναν 26χρονο, που έχει αναγνωριστεί με τα αρχικά Τζ. Μπ., ο οποίος επικοινώνησε ο ίδιος με την αστυνομία γύρω στις 05:30 το πρωί –τοπική ώρα- υποστηρίζοντας ότι τον είχαν απαγάγει και τον είχαν αφήσει σε σημείο κοντά στο εμπορικό κέντρο City 2, αφού του είχαν φορέσει “μια ζώνη με εκρηκτικές ύλες που επρόκειτο να την πυροδοτήσει από απόσταση ένα τρίτο πρόσωπο”.

Οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας που κλήθηκαν στην περιοχή κι ενώ η συνοικία είχε αποκλειστεί, ανακάλυψαν ότι η ζώνη που φόραγε ήταν ψεύτικη κι ότι “περιείχε αλάτι και μπισκότα”.

Οι αστυνομικοί, αφού τον συνέλαβαν και τον ανέκριναν, πήγαν στο σπίτι της μητέρας του, όπου εντόπισαν υπολείμματα των υλικών που χρησιμοποίησε για την κατασκευή της ψεύτικης ζώνης.

“Καθώς του παρουσιάσαμε αυτά τα στοιχεία της έρευνας, ο ύποπτος ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι επινόησε την απαγωγή του”, ανέφερε η εισαγγελία.

“Σχετικά με το όχημα το οποίο περιέγραψε ότι χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή του, ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι ανέφερε τυχαία μια πινακίδα κυκλοφορίας που είχε δει στο δρόμο”, διευκρινίζουν οι εισαγγελικές αρχές και υπογραμμίζουν ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος αφέθηκε ελεύθερος αφού ανακρίθηκε.

Ο 26χρονος βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας έπειτα από αίτημα της εισαγγελίας με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον κίνδυνο “μιας επίθεσης”.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελία είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα ότι ο άνδρας ήταν “γνωστός στις δικαστικές αρχές για διάφορους λόγους μεταξύ αυτών ορισμένους που συνδέονται με ψυχιατρικής φύσης προβλήματα”.

Ο εισαγγελέας ζήτησε ο ύποπτος να τεθεί σε προσωρινή κράτηση και να εξεταστεί από ψυχίατρο, ενώ ο ανακριτής έχει στη διάθεσή του 24 ώρες για να απαντήσει.

Το περιστατικό έθεσε τις βελγικές αρχές σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, καθώς το εμπορικό κέντρο που ανέφερε ο άνδρας βρισκόταν μεταξύ των τοποθεσιών που είχαν αναφερθεί τις τελευταίες ημέρες στα ρεπορτάζ των βελγικών ΜΜΕ ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος συναγερμού στις Βρυξέλλες

Εκκένωση εμπορικού στις Βρυξέλλες μετά από απειλή για βόμβα - Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας

Εκκένωση τεσσάρων σταθμών του μετρό και δεύτερη σύλληψη υπόπτου στις Βρυξέλλες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ