ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: "Βούρδουλας" για τους... κακούς υπαλλήλους (vid)

Twitter / PDChina

Το τελευταίο που θα ευχόταν κάποιος τραπεζικός υπάλληλος θα ήταν να διοριστεί στην Changhzi Zhage Rural Commercial Bank. Όχι γιατί οι μισθοί δεν είναι ικανοποιητικοί. Κάθε άλλο...

Οκτώ υπάλληλοι της συγκεκριμένης τράπεζας θα μπορούσαν να σας πείσουν με αρκετά επιχειρήματα να μείνετε στην Ελλάδα, όπως και άλλους τραπεζικούς υπάλλήλους να παραμείνουν στα γραφεία τους, οπουδήποτε κι αν αυτά βρίσκονται. Γιατί η εμπειρία που βίωσαν ήταν αξέχαστη και μάλιστα για κακό λόγο...

Αυτοί οι οκτώ εργαζόμενοι κρίθηκαν μη αποδοτικοί. Η τιμωρία τους ιδιαιτέρως αυστηρή.

Βίντεο τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο δείχνει έναν άνδρα να κρατά μία ξύλινη ράβδο και να χτυπά τον κάθε έναν από αυτούς τέσσερις φορές πάνω σε μία σκηνή.

Από την Κυριακή, το βίντεο αυτό έχει διαδοθεί μέσω Weibo, μία κινέζικη εφαρμογή η οποία στη λειτουργία της θυμίζει το Twitter.

Ένα από τα χτυπήματα έκανε μία γυναίκα να χάσει την ισορροπία της. Κάποια μέλη του κοινού, τα οποία ήταν καθισμένα σε τραπέζια, γυρνούσαν τα κεφάλια τους προς άλλη κατεύθυνση από την ντροπή τους.

Αρχικά τα κινεζικά ΜΜΕ υπαινίχθηκαν πως ο άνδρας που κρατούσε τη ράβδο ήταν το αφεντικό των εργαζομένων, όμως σύμφωνα με δηλώσεις της τοπικής αστυνομίας του Changhzi, τα χτυπήματα προκλήθηκαν από έναν εταιρικό προπονητή κατά τη διάρκεια μίας ομαδικής άσκησης η οποία είχε οργανωθεί από την τράπεζα.

Έλεγαν επίσης πως ο προπονητής ξύρισε το μισό κεφάλι ενός άνδρα ως τιμωρία.

Απολογία

Η δήλωση έλεγε πως η Changhzi Zhage Rural Commercial Bank προσέλαβε την περασμένη Κυριακή μία ομάδα εταιρικών προπονητών από την Σαγκάη για να εξοικειώσει τους εργαζόμενούς της με την έννοια της επαγγελματικής εξέλιξης.

Στην άσκηση παραβρέθηκαν 216 υπάλληλοι οι οποίοι χωρίστηκαν σε 27 ομάδες και η ομάδα με τη χειρότερη βαθμολογία (τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες), χτυπήθηκε από τον εταιρικό προπονητή ο οποίος διέταξε την ομάδα να συλλογιστεί τη χαμηλή απόδοσή της, σύμφωνα με τη δήλωση.
Ο προπονητής του Shanghai Hongfeng Leadership School, Jiang Feng, ζήτησε συγγνώμη για τη μέθοδό του μέσω ενός βίντεο.

«Το περιστατικό αυτό προσέφερε ένα μάθημα και σε εμένα τον ίδιο, καθώς μου επεσήμανε ότι πρέπει να βελτιώσω τις εκπαιδευτικές μου μεθόδους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τo Beijing News, μία κρατική εφημερίδα, ανέφερε ότι η ομαδική άσκηση διάρκειας δύο ημερών κόστισε στην τράπεζα 13.500 ευρω.

Απόσυρση Στελεχών

Το Shanxi Provincial Rural Credit Cooperatives Union, εποπτικό όργανο της εταιρίας, απέσυρε δύο στελέχη από τις θέσεις τους, αναφέρεται στη δήλωση.

Το βίντεο προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από τη στιγμή που προωθήθηκε από παραβρισκόμενους στα κινεζικά ΜΜΕ.

Κάποιοι χρήστες των social media είπαν πως είχαν βρεθεί σε παρόμοια εταιρικά περιστατικά. Η χρήστης Guoxiaomiao περιέγραψε στο Weibo μία συνεδρία της εταιρίας στην οποία εργαζόταν όπου υπάλληλοι υποχρεώθηκαν να φάνε ωμά αβγά και να ξυρίσουν τα κεφάλια τους.

«Δεν τιμωρήθηκα σωματικά, αλλά νιώθω φόβο και ταπείνωση όποτε ανακαλώ εκείνη τη συνεδρία», είπε. «Τα αφεντικά θα δικαιολογούσαν τα πάντα για να αυξήσουν τις επιδόσεις μας.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης