ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Κουρτς: Να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ και να εισακουστούν οι προτάσεις της

Σ. Κουρτς: Να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ και να εισακουστούν οι προτάσεις της
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕPA/ANDREJ CUKIC

Κατά του Brexit τάχθηκε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς λέγοντας ότι «μία έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν κάτι φοβερό».

«Η Βρετανία είναι μία χώρα που ιδεολογικά κάνει καλό στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις θέσεις του Λονδίνου «υπέρ μίας φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, κατά της κατάχρησης της κοινωνικής πολιτικής και κατά των Βρυξελλών».

«Θα ήταν καλό, όχι μόνο να παραμείνει στην ΕΕ η Βρετανία, αλλά να εισακουστούν και να εφαρμοστούν οι προτάσεις των Βρετανών», είπε.

Υπονοώντας τις ειδικές ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με το Λονδίνο πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit, ο Σεμπάστιαν Κουρτς σημείωσε ότι οι Βρετανοί έθεσαν σε συζήτηση μερικά σημεία όπου η ΕΕ θα πρέπει να εξελιχθεί περαιτέρω, όπως, για παράδειγμα, η υποστήριξη από τη Βρετανία περισσότερης επικουρικότητας, καθώς επίσης το ό,τι δεν θα πρέπει να συγχέεται η ελεύθερη διακίνηση προσώπων με την επιλογή του καλύτερου κοινωνικού συστήματος στην Ευρώπη.

«Χωρίς το Λονδίνο δεν θα ήμασταν μόνο μικρότεροι, αλλά και σαφώς ασθενέστεροι στον ρόλο μας στον κόσμο», πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ