ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν: Το Brexit θα κάνει τη Βρετανία ένα μικρό κράτος στα σύνορα της Ευρώπης

Μακρόν: Το Brexit θα κάνει τη Βρετανία ένα μικρό κράτος στα σύνορα της Ευρώπης
REUTERS/Philippe Wojazer

Πέντε μέρες πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποιεί για τον κίνδυνο του Brexit.

«Το Brexit θα κάνει τη Βρετανία ένα μικρό κράτος στα σύνορα της Ευρώπης» είπε ο Μακρόν, στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και συνέχισε:

«Σε περίπτωση Brexit, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 Ιουνίου, θα πρέπει να στείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη Βρετανία».

Μάλιστα ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι αν η Βρετανία βρεθεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι τόσο... σημαντική όσο το Γκέρνσεϊ, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών που είναι αυτοδιοικούμενα και ανήκουν στην Βρετανική Κοινοπολιτεία.

Με άλλα λόγια ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας λέει ότι η Βρετανία θα βρεθεί απομονωμένη και θα γίνει τόσο ασήμαντη όσο και το συγκεκριμένο νησί.

Βολές Πούτιν κατά Κάμερον

Μιλώντας σε εκπροσώπους πρακτορείων ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον Βρετανό Πρωθυπουργό.

«Ο Ντέιβιντ Κάμερον διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση "για να εκβιάσει την Ευρώπη" ή "για να την τρομάξε"» δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Γιατί διοργάνωσε αυτό το δημοψήφισμα; Για να εκβιάσει την Ευρώπη; Ή για να την τρομάξει; Ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός αν ο ίδιος τάσσεται κατά της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναρωτήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ