Τραγωδία στο Περού: 27 άτομα κάηκαν σε ορυχείο χρυσού
Ανανεώθηκε:

Πυρκαγιά ξέσπασε σε μικρό ορυχείο χρυσού στο νότιο Περού, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι, με τις αρχές να χαρακτηρίζουν το συμβάν ως το πιο φονικό δυστύχημα που σημειώνεται σε ένα μόνο ορυχείο εδώ και περισσότερο από δύο δεκαετίες.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η τοπική κυβέρνηση ανέφερε η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Σάββατο στη νότια περιοχή Αρεκίπα. Σε εικόνες που εμφανίστηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από το σημείο.
Υπεύθυνη για τη διαχείριση του ορυχείου είναι μια μικρή εταιρία, η Yanaquihua, ενώ οι εκπρόσωποί της δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.
«Επιβεβαιώθηκε από το αστυνομικό τμήμα της Γιανακίχουα, υπάρχουν 27 νεκροί», δήλωσε σήμερα ο τοπικός εισαγγελέας Χιοβάνι Μάτος στην τοπική τηλεόραση.
Το Περού είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού και ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός χαλκού στον κόσμο.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας και Ορυχείων του Περού, το συμβάν είναι το πιο φονικό δυστύχημα σε ένα μόνο ορυχείο από το 2000.
Το 2022, 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα σε ορυχεία σε όλη τη χώρα, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια στον εξορυκτικό τομέα της Λατινικής Αμερικής. Η πιο φονική χρονιά στο Περού ήταν το 2002, όταν 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορα δυστυχήματα σε ορυχεία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ληστές για κλάματα στο Περού - Έκλεψαν αθλητικά παπούτσια χιλιάδων ευρώ αλλά κανένα σωστό ζευγάρι

Εκδόθηκε στο Περού από τις ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος Τολέδο για να δικαστεί

Μαζικές διαδηλώσεις σε 40 πόλεις της Ισπανίας κατά της στεγαστικής κρίσης
19:27
Χαρδαλιάς: Τα ψηφιακά άλματα της Αττικής είναι και ψηφιακά άλματα όλης της χώρας
19:15
Από αυτοκίνητα μέχρι... πατατάκια «χτυπούν» οι δασμοί Τραμπ - Η λίστα που «πονάει» τους Αμερικανούς
19:03
Βαριά «καμπάνα» στον Μουρίνιο για την επίθεση στον προπονητή της Γαλατάσαραϊ
18:52