ΚΟΣΜΟΣ

Πύρινο μέτωπο απειλεί την Καλιφόρνια

Reuters/Ron Eliason/Santa Barbara County Fires Department

Η πυρκαγιά που μαίνεται στη νότια Καλιφόρνια τριπλασιάστηκε σε έκταση κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα οι Αρχές να προχωρήσουν στο κλείσιμο ενός κεντρικού αυτοκινητοδρόμου.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι μιας περιοχής στο Νέο Μεξικό βρίσκονται σε "κατάσταση συναγερμού" εξαιτίας μιας άλλης πυρκαγιάς που έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτες τουλάχιστον 20 σπίτια, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά στην Καλιφόρνια που κατακαίει δάση και θαμνώδεις εκτάσεις, άλλαξε κατεύθυνση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και αυτή τη στιγμή οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί στους λόφους που καταλήγουν στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού σε μια περιοχή βορειοδυτικά της πόλης Σάντα Μπάρμπαρα.

Πηγή: Reuters/Mike Eliason/Santa Barbara County Fire Department

Οι φλόγες «γιγαντώθηκαν» από τα 4.860 στρέμματα την Πέμπτη το βράδυ σε περισσότερα από 16.190 σήμερα.

Η ραγδαία εξάπλωση της πύρινης λαίλαπας, υποχρέωσε τις Αρχές να κλείσουν ένα τμήμα του Αυτοκινητόδρομου 101- ενός κεντρικού οδικού άξονα για όσους ταξιδεύουν κοντά στις ακτές της Καλιφόρνιας- αν και στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι επέτρεψαν εκ νέου την κυκλοφορία.

Πηγή: Reuters/Mike Eliason/Santa Barbara County Fire Department

Οι επιχειρήσεις εκκένωσης διευρύνθηκαν με στόχο την απομάκρυνση πολιτών και αλόγων που κινδυνεύουν από τις φλόγες, στην περιοχή. Τουλάχιστον 270 κατοικίες και επιχειρήσεις έχουν εκκενωθεί όπως επίσης κατασκηνώσεις και παραλίες.

Η πυρκαγιά, ξεκίνησε την Τετάρτη στον Εθνικό Δρυμό Λος Πάδρες, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάποιος τραυματισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης