ΚΟΣΜΟΣ

Διασώθηκαν 200 μετανάστες από μισοβυθισμένο πλοιάριο στη Μεσόγειο

REUTERS/ ANTONIO PARRINELLO

Στη διάσωση περίπου 200 μεταναστών από ένα σκάφος που βυθιζόταν προχώρησε σήμερα ένα ολλανδικό πλοίο που μετέχει στην αποστολή της Frontex στη Μεσόγειο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας, μεταξύ των μεταναστών που διασώθηκαν ήταν 16 παιδιά και 2 έγκυες. Το πλοιάριο, το οποίο ήταν έτοιμο να ανατραπεί, εξέπεμψε σήμα κινδύνου στο οποίο ανταποκρίθηκαν οι Ολλανδοί. Όπως έγινε γνωστό, οι μετανάστες είχαν αποπλεύσει από την Αίγυπτο με προορισμό τη Σικελία πριν από μία εβδομάδα.

Πάνω στο ολλανδικό πλοίο που τους διέσωσε, τους προσφέρθηκε φαγητό, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σημειώνεται ότι η Ολλανδία συμμετέχει στην αποστολή της Frontex στη Μεσόγειο με ένα πλοίο και ένα αεροσκάφος.

Ο απολογισμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα είναι τραγικός. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Ιουνίου φέτος έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 2.800 θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο, κυρίως στη διαδρομή που ακολουθούν από τη Βόρεια Αφρική για να φτάσουν στην Ευρώπη. Πέρσι, στο ίδιο διάστημα, χάθηκαν στη θάλασσα 3.770 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης