ΚΟΣΜΟΣ

Δεν θέλουν οι Γερμανοί να πάρει η Μέρκελ το Νόμπελ

Δεν θέλουν οι Γερμανοί να πάρει η Μέρκελ το Νόμπελ

Τα δύο τρίτα των γερμανών παίρνουν αποστάσεις από την υποψηφιότητα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ , για το Νόμπελ Ειρήνης.

Η σιδηρά κυρία της Ευρώπης βλέπει τη δημοτικότητά της να κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις για τον τρόπο που χειρίσθηκε την κρίση με τους πρόσφυγες και οι συμπατριώτες θεωρούν ότι δεν πρέπει να τιμηθεί με το βραβείο που δίδεται «στο πρόσωπο που είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αδελφοποίηση των εθνών, στην κατάργηση ή τη μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων και στη διεξαγωγή και προώθηση ειρηνευτικών διαδικασιών».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Αγγελα Μέρκελ δεν είναι η κατάλληλη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, που ανακοινώνεται αύριο στο Οσλο, ενώ το 34% έχει αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.

Μόνο στις τάξεις των οπαδών του συντηρητικού στρατοπέδου η υποψηφιότητα της Μέρκελ εξασφαλίζει μία ισχνή πλειοψηφία θετικών γνωμών, το 54%.

Η Ανγκέλα Μέρκελ θεωρείται υποψήφια για τον μεσολαβητικό της ρόλο στην κρίση στην Ουκρανία και διότι άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας τη στιγμή που η Ευρώπη ερχόταν αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση.

Ωστόσο, η στάση αυτή προκάλεσε την πτώση της δημοτικότητάς της στη χώρα της, τη στιγμή που η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα 577.000 προσφύγων από τις αρχές του έτους, ενώ περιμένει 800.000 έως 1.000.000 μέχρι το τέλος του 2015.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ