Financial Times: Οι ελβετικές δικαστικές αρχές ερευνούν την εξαγορά της Credit Suisse
Ανανεώθηκε:
Για έρευνα της εξαγοράς της Credit Suisse από τον όμιλο UBS, από την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας, με την υποστήριξη παράλληλα του κράτους, κάνουν λόγο οι Financial Times.
Υπενθυμίζετε ότι τον περασμένο μήνα, η UBS απέκτησε την αντίπαλη Credit Swisse σε μια συμφωνία αξίας τριών δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η εισαγγελία της Βέρνης εξετάζει ενδεχόμενες παραβάσεις του ελβετικού ποινικού κώδικα από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ρυθμιστικές αρχές και στελέχη στις δύο τράπεζες, που συμφώνησαν για την επείγουσα συγχώνευση τον περασμένο μήνα, ανέφερε η εφημερίδα, η οποία επικαλείται την αρχή.
Υπήρξαν «πολλές διαστάσεις γεγονότων γύρω από την Credit Suisse» που απαιτούσαν έρευνα και έπρεπε να αναλυθούν προκειμένου να «ταυτοποιηθούν ενδεχόμενα αδικήματα που θα μπορούσαν να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα» της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Saudi National Bank: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της μετά την κρίση στην Credit Suisse
Σορός άνδρα σε παραλία της Ρόδου - Εντοπίστηκαν 33 αλλοδαποί στην περιοχή
08:24
Lamda Development: Με πρόοδο στο Ελληνικό ετοιμάζεται να «πατήσει νέες κορυφές» το 2026
08:15
Μερτς: Οι ΗΠΑ αντί να τηρούν το διεθνές δίκαιο, ασκούν πολιτική ισχύος και συμφέροντος
08:10
Στρατηγική σύγκρουση ή επικίνδυνο στοίχημα; Η Disney «υψώνει» ανάστημα στην Google για την AI
08:00