ΚΟΣΜΟΣ

Μοσκοβισί: «Ελπίζω να αποφύγουμε τη συνεργασία με τον Τραμπ»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/PATRICK SEEGER

Την ώρα που η εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ είναι σε ένταση, η Ευρώπη εκφράζει τις ανησυχίες της για το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου και τη συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ.

Ο ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα ότι θα είναι "εξαιρετικά δύσκολη η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την κυβένηση του Ντόναλντ Τραμπ, αν αυτός εκλεγεί".

Αν και οι Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πάρει θέση στις εκλογές των ΗΠΑ, δείχνουν μια προτίμηση προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον, που είναι η δεύτερη υποψήφια, των Δημοκρατικών.

"Σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αύριο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας τη νομιμοποίηση, θα πρέπει να συνεργαστούμε μαζί του. Επιθυμώ ωστόσο να το αποφύγουμε, το εύχομαι ως πολιτικός αξιωματούχος", υπογράμμισε ο Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος της ΕΕ αποκάλεσε επίσης τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα, λαϊκιστή και τόνισε ότι υπάρχει ένταση προς το πρόσωπο του Τραμπ από αρκετά μέλη του Ρεπουμπλικανού κόμματος.

"Έχω κατά νου τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, ο οποίος είπε σε μια δηλωσή του ότι ο Τραμπ εξέφραζε ρατσιστικό λόγο, επιτιθέμενος σε έναν μεξικανικής καταγωγής βουλευτή. Βλέπω δηλώσεις που είναι αντιευρωπαϊκές, βλέπω δηλώσεις υπέρ του προστατευτισμού", αναφέρει χαρακτηριστικά ο επίτροπος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης