ΚΟΣΜΟΣ

Βρήκαν βόμβα του Β' ΠΠ στο σπίτι και πήγαν για ...ύπνο!

Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Dinuka Liyanawatte

Ένα ζευγάρι Βρετανών ανακάλυψε μετά από 15 χρόνια στο υπόγειό του μια βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, δεν κάλεσαν αμέσως τις Αρχές, επειδή δεν ήθελαν να ξυπνήσουν τους γείτονες.

Ο Στέφεν Σιν (Stephen Sin), από το Crystal Palace του Λονδίνου, βρήκε τον μηχανισμό την Πέμπτη, όταν καθάριζε το υπόγειο του σπιτιού του, όπου και διέμενε με τη γυναίκα και τα παιδιά του για 15 χρόνια. Πέρασαν αρκετές ώρες έως ότου καταλάβει τι είναι αυτό με το οποίο ζούσαν μαζί του τόσα χρόνια.

«Δεν ήξερα τίποτα μέχρι την ώρα του δείπνου όταν ρώτησα τον σύζυγό μου πώς πήγε το καθάρισμα του υπογείου. Μου απάντησε: Α, νομίζω ότι βρήκα μια βόμβα», αναφέρει η 44χρονη Τζανίς Χάρντυ (Janice Hardy) στην τοπική εφημερίδα Croydon Guardian.

Αποφάσισαν να κάνουν μια έρευνα καθώς υπήρχαν κάποιες σημειώσεις πάνω στον παλιό εκρηκτικό μηχανισμό καθώς και γραμμένο το έτος 1936. Βρήκαν στο διαδίκτυο ότι το εύρημά τους ταιριάζει με τις γερμανικές βόμβες που είχαν κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Δεν κάλεσαν την αστυνομία, με προσοχή όμως μετέφεραν τη βόμβα από το υπόγειο, στην πίσω αυλή και περίμεναν. «Σκεφτήκαμε ότι είναι εδώ τουλάχιστον 15 χρόνια, για λίγες ώρες δεν θα γίνει και κάτι».

Η κ. Χάρντι είχε διαβάσει για μια ανάλογη ιστορία και όπως ανέφερε το άρθρο, είχε προκληθεί σύγχυση καθώς για αρκετές ώρες είχε κλείσει ο δρόμος έως ότου εξετάσουν και μεταφέρουν τη βόμβα οι Ειδικές Δυνάμεις.

«Για αυτό αποφασίσαμε να πάμε για ύπνο, δεν φαινόταν να είναι έτοιμη να εκραγεί. Από το να ξυπνήσουμε τους γείτονες και να προκαλέσουμε ανησυχία, αποφασίσαμε να καλέσουμε τις Αρχές το πρωί», αναφέρει χαρακτηριστικά η 44χρονη.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, δεκάδες χιλιάδες βόμβες είχαν πέσει στο Λονδίνο, όταν γίνονταν επιθέσεις και κάποιες φαίνεται ότι δεν είχαν εκραγεί καθώς ήταν ελλειμματικές. Αυτού του είδους οι μηχανισμοί θεωρούνται ασφαλείς, όταν δεν μετακινούνται από τη θέση τους, σύμφωνα με την Independent. Μάλιστα, ο στρατός νουθετεί όσους βρουν τέτοιο μηχανισμό να μην τον πειράξουν και να καλέσουν αμέσως τις Αρχές.

Το πρωί, η οικογένεια κάλεσε την αστυνομία. Η αστυνομία αφού τη μετέφερε ενημέρωσε την οικογένεια για τους κινδύνους που είχε η επιλογή της να προτιμήσει την ηρερμία ης γειτονιάς από το να σημάνει συναγερμό τη νύχτα.

«Τι θα γινόταν αν είχε εκραγεί; Οι άνθρωποι πιθανόν θα με περνούσαν για ανόητο», παραδέχτηκε ο Στέφεν Σιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης