Μεντβέντεφ: «Θα απογοητεύσω τους αντιπάλους μας, έχουμε αρκετά όπλα»
Ανανεώθηκε:

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ΝτμίτριΜεντβέντεφ, αναφορικά με την επάρκεια πυρομαχικών της χώρας, τονίζοντας ότι η χώρα διαθέτει αρκετά αποθέματα προκειμένου να συνεχίσει να πολεμά την Ουκρανία.
Ειδικότερα, ο Μεντβέντεφ στη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο Καλάσνικοφ στο Ιζέβσκ, περίπου 1.000 χλμ. ανατολικά της Μόσχας, είπε χαρακτηριστικά πως «οι αντίπαλοί μας παρακολουθούν, κάνουν κατά καιρούς δηλώσεις ότι δεν έχουμε τούτο ή εκείνο ... θέλω να τους απογοητεύσω. Έχουμε αρκετά από όλα».
Παράλληλα, σε βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο Telegram, ο Μεντβέντεφ φαίνεται να επιθεωρεί τουφέκια Καλάσνικοφ, οβίδες πυροβολικου, πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).
Ουκρανοί και Δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η Ρωσία αντιμετωπίζει ελλείψεις όπλων μετά την εκτόξευση χιλιάδων οβίδων πυροβολικού και πυραύλων στην Ουκρανία, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος πριν από ακριβώς 11 μήνες.
Ο Μεντβέντεφ δήλωσε σε αξιωματούχους κατά τη διάρκειά της επίσκεψης πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για αυτό που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν χρησιμοποιήσει drones σε πολλές επιθέσεις αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος καθώς είναι σχετικά φθηνά, ακριβή και θεωρούνται ασφαλέστερα από τα επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το Ιράν έχει εφοδιάσει τη Ρωσία με τα λεγόμενα «drones καμικάζι» καθώς και με πυραύλους εδάφους-αέρος για τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα η Δύση να επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: Λαβρόφ και Μεντβέντεφ γενικεύουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ως «κατά της Δύσης»

Ο Μεντβέντεφ απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν χάσει η Ρωσία στην Ουκρανία
.jpg?t=i9INmIgntlWCPEyaz9zItg)
Κρήτη: Πόρτα καλλιτεχνικού σχολείου κατέρρευσε εν ώρα λειτουργίας - Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός (pics)
15:25
ΠΟΥ: Εσωτερικό υπόμνημα αναφέρει ότι απολύσεις και μείωση του προϋπολογισμού
15:20
Washington Post: Πιέσεις Τραμπ στους συμβούλους του να κλιμακώσουν την αύξηση των δασμών
15:02
Άνοια: Έξι στους δέκα νοσούν και δεν το ξέρουν - Ο ρόλος της τηλεϊατρικής στην πρόληψη της νόσου
14:51