Κορωνοϊός - ΕΕ: «Κοινή ευρωπαϊκή δράση» ζητά η σουηδική προεδρία

Την ανάγκη «για κοινή προσέγγιση της ΕΕ» και «κοινή ευρωπαϊκή δράση» στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της Κίνας για άρση των περιορισμών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων σημειώνει η σουηδική προεδρία της ΕΕ.
Ειδικότερα, η σουηδική προεδρία συγκαλεί συνεδρίαση του μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) του Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου για να συζητηθεί ο συντονισμός των πιθανών απαιτήσεων για την είσοδο στην ΕΕ.
Η άρση των περιορισμών εξόδου από την Κίνα, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη εξάπλωση της COVID-19 στη χώρα, έχει δημιουργήσει την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή δράση, επισημαίνει η ανακοίνωση.
«Η Προεδρία επιδιώκει μια κοινή προσέγγιση της ΕΕ για την πιθανή εισαγωγή απαιτήσεων εισόδου. Είναι σημαντικό να λάβουμε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα», αναφέρει ο Σουηδός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Υγείας Γιάκομπ Φέρσμεντ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός - Βέλγιο: Έλεγχος στα λύματα των αεροπλάνων από την Κίνα για την εξάπλωση του ιού

Γρίπη - Τζανάκης: «Έως 350.000 κρούσματα την εβδομάδα - Πως τη ξεχωρίζουμε από τον κορωνοϊό»

Πλεύρης για κορωνοϊό: Αποφάσεις σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη - Κανείς δεν επιθυμεί πισωγύρισμα

Επιστρέφουν σήμερα 1.700 μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα - Φόβοι για νέα έξαρση του ιού

Κατεβάζει «ταχύτητα» η ανάπτυξη της ιδιωτικής ετικέτας
13:35
Το Ισραήλ πλήττει τον Λίβανο για πρώτη φορά μετά την κατάπαυση του πυρός (vid)
13:24
Αυτός είναι ο λόγος που τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν φορούν ζώνες
13:13.jpg?t=RsdgTCibGfER7tPQ8kW4_Q)
Η τελευταία Toyota Supra της 5ης γενιάς κοστίζει όσο μια Porsche 911!
13:02